23 / 07 / 2024

Salah Abdul Razaq, GİK Toplantısı'na katıldı!

Salah Abdul Razaq, GİK Toplantısı'na katıldı!

71. Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı’nın davetlisi olarak gelen Dr. Salah Abdul Razaq,Türk işadamlarını 7-10 Aralık tarihleri arasında Bağdat’ta yapılacak olan Bağdat Uluslar arası İmar ve İskan Fuarı’na çağırdı




 MÜSİAD’ın Aksaray’da gerçekleşen 71. Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı’nın davetlisi olarak gelen Dr. Salah Abdul Razaq,Irak’ın her türlü altyapı ve üst yapıya ihtiyaç duyduğuna dikkat çekerek, Irak’ta 3 milyon, Bağdat’ta ise 1 milyon konuta ihtiyaç olduğunu vurguladı. Razaq, Türk işadamlarını 7-10 Aralık tarihleri arasında Bağdat’ta yapılacak olan Bağdat Uluslar arası İmar ve İskan Fuarı’na çağırdı.

Bağdat Valisi Dr. Salah Abdul Razaq başta konut olmak üzere tüm sektörlerde büyük bir potansiyel bulunduğunu belirterek, Türk işadamlarını Irak’a yatırıma davet etti.
Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacminin 7 milyar dolar olduğunu ifade eden Razaq, beş yıl içinde bu rakamı iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Razaq, Türk işadamlarını 7-10 Aralık tarihleri arasında Bağdat’ta yapılacak olan Bağdat Uluslar arası İmar ve İskan Fuarı’na çağırdı.

Fuar, iskân kooperatifleri, kanalizasyon şebekeleri, arıtma tesisleri, içme suyu şebekeleri, hastane, sağlık ocakları, okullar, yol, köprü ve geçitler gibi Bağdat Valiliği’nin planlamış olduğu beşinci plan çerçevesinde gerçekleşecek olan ve Irak’ın ve özellikle Bağdat vilayetinin ihtiyaçlarını karşılamak için bir fırsat olarak değerlendiriliyor.
MÜSİAD’ın Aksaray’da gerçekleşen 71. Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı’nın davetlisi olarak gelen Dr. Salah Abdul Razaq, Irak’ın yeniden inşa edildiğini belirterek, inşaat, ulaşım, iletişim, mobilya, temizlik, elektrik gibi her alanda yatırım potansiyeli olduğuna dikkat çekti. Irak’ta 3 milyon konuta Bağdat’ta ise 1 milyon konuta ihtiyaç olduğunu vurgulayan Razaq, şu anda 120 bin konuta ruhsat verdiklerini söyledi. Bu konutların üçte birini Türk müteahhitlerin yaptığını dile getiren Razaq, konutta üç önemli nokta bulunduğuna işaret ederek, birincisinin teknoloji, ikincisinin malzeme, üçüncüsünün ise zaman olduğunu ifade etti. Konut sektörünün birçok alt sektörü tetiklediğini de söyleyen Razaq, konutun dışında yol, köprü, okul ve hastane, spor komplekslerine de ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Ulaşım alanında yatırım ihtiyacının altını çizen Razaq, Almanya’dan bu konuda bir firmadan teklif aldıklarını belirterek, “İnşallah Türkiye’den de alırız” dedi.


Geri Dön