01 / 05 / 2024

Salih Bayraktar: Sarıyerliler tapularına kavuşacak!

Salih Bayraktar: Sarıyerliler tapularına kavuşacak!

Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, Sarıyer için planladığı projeleri anlattı. Bayraktar "Sarıyer’in en önemli 5 sorunu sağlık, mülkiyet, imar, ulaşım ve gençlik" dedi.



Star Gazetesi'nden Kemal Gümüş'ün haberine göre; AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, Sarıyer'in hak ettiği değere kavuşacağını ifade ederek belediye başkanı seçilirse hayat geçireceği projelerden bahsetti. Bayraktar, Sarıyer'ın sağlık, mülkiyet, imar, ulaşım ve gençlik gibi beş önemli sorunu olduğunun altını çizdi. Bayraktar seçilmesi halide Sarıyer'in tapu sürecini tamamlayacaklarını söyledi. 

İmar barışı sürecinden bahseden Bayraktar imar çalışmalarını tamamlayacaklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Mülkiyet konusunda geçmişte yapılan olumlu olumsuz tecrübeleri doğru analiz ederek teknik ekibimizle 4 yıl boyunca çalışıp İmar Barışı Yasası’nın çıkarılmasını sağladık. Bizzat girişimlerimizle sahilden 5-6 kilometre içeride kalan ve öngörünüm kabul edilen mahallelerimizi de bu yasadan faydalandırdık. İmar Barışı Yasası birinci adımdı. İkinci adım da Sayın Binali Yıldırım Beyefendi’nin Sarıyer ziyaretinde söylediği üzere tapuların verilmesi olacak. İmar çalışmalarını tamamlayacağız."

 Salih Bayraktar: Sarıyerliler tapularına kavuşacak!

62 proje ile Sarıyer bir cazibe merkezine dönüşecek  

Sarıyer için 62 yeni proje planladıklarını anlatan Bayraktar, projeler tamamlandığı da Sarıyer'ın bir cazibe merkezine dönüşeceğini söyledi. Projeleler beraber Sarıyer'in ekonomomik olarak kalkınacağını anlatan Bayraktar,  “62 projemizle Sarıyer’i adeta bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Projeler hayata geçtiğinde Sarıyer’in ekonomisi canlanacak, istihdam oluşacak, gençlerimiz iş bulacak" ifadelerini kullandı. 

Ulaşım ve trafik sorunu çözülecek 

Sarıyer'in imardan sonra en önemli sorunun ulaşım ve trafik olduğunu anlatan Bayraktar bu sorunlar içinde projelerinin olduğunu söyledi. Bayraktar  “Leni dönemde mevcut tünelimize Kilyos- Ayazağa-Baltalimanı-Dolmabahçe tünellerini de ekleyerek Sarıyer’i İstanbul’a daha da yakınlaştıracağız. Sarıyer merkez, Emirgan Korusu, İstinye Koru mahallesinde yapacağımız üç adet tünel otopark ve semt otoparklarıyla Sarıyer’imizin otopark problemini ortadan kaldıracağız açıklamasını yaptı. 

Bunlarla beraber Hacıosman-Çayırbaşı arasına metro, Aşiyan-Rumeli Hisar Üstü arasına finiküler gibi pek çok ulaşıma yönelik projelerinin olduğunu sözlerine ekledi. 

Salih Bayraktar: Sarıyerliler tapularına kavuşacak!

Bilim merkezleri ve havacılık parkları açılacak 

Sarıyerli gençler içinde farklı projeleri olduğunu anlatan Bayraktar bilim merkezleri kurulacağını söyledi. Gençlerin bilim ve tekonoloji ile buluşturacaklarını anlatan Bayraktar gençlik projelerini şu sözlerle anlattı:  “Robotik kodlama ve yapay zekâ gibi eğitimlerin verileceği Sarıyer Bilim ve Teknoloji Kampüsü, yılda 80 bin çocuğun istifade edeceği Dene Yap Teknoloji Atölyeleri, drone pilotluğu gibi uygulamalı atölyelerin yer alacağı Bilim, Teknoloji ve Havacılık Parkı, İstihdam Garantili Yazılım Okulu başlıca öne çıkan projelerimiz. Buna entegre olarak Denizcilik Eğitim Araştırma Merkezi ve Müzesi, Havacılık Eğitim ve Uygulama Parkı ile Sarıyer’i teknolojinin ve bilimin merkezi haline getireceğiz. Sarıyer Stadyumu’nun yanı sıra mahalle sakinlerinin rahatlıkla spor yapabileceği daha önemlisi gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutacak mahalle spor kültürü merkezleri de açacağız”
 


Geri Dön