Sektörel

Saliha Aksur Van'a spor tesisi yaptırdı!

Emekli öğretmen Saliha Aksur Van Ataköy'de spor tesisi yaptırdı

Van merkeze bağlı Ataköy'de 2002 yılında kardeşi adına okul  yaptıran emekli öğretmen Saliha Aksur, bu yıl da çocuklarını unutmadı ve okulun yanına bir de spor tesisi yaptırdı.

Eski milli sporcu Kemal Aksur adına Van merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Alaköy'de yaptırdığı okulu her yıl ziyaret eden ve hayırsever yakınlarından da destek alarak köydeki öğrencilere hediyeler getiren Saliha Aksur, okul yaptırma hikâyesini şöyle anlattı:

"Kardeşimin ölümünden sonra bir gün televizyon izlerken bir askier, mavi önlüklü bir kız öğrenci ile kamera karşısına geçmişti ve 'Burada okul yok, burada öğretmen yok. Burası yardımlarınızı bekliyor' diyordu. Bu beni çok duygulandırdı. Askerin bulunduğu yeri öğrenmek için  çaba gösterdim. Bir gün 1. Ordu Komutanlığı'ndan telefon geldi. Doğuda bir okula yardım yapmak isteyip istemediğimi sordular. Ben de istediğimi söyledim. Sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı aradı. Hangi ilde okul yaptırmak istediğimi sordular. Ben de kökenim Van olduğu için Van'ı tercih ettim. Sonrasında Valilik aradı ve irtibata geçtik. 15 gün içinde protokol imzalayıp çalışmalara başladık."

Gösterdiği duyarlılıkla köylüler tarafından fahri anne olarak benimsenen 89 yaşındaki Saliha Aksur için Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, "Saliha Hocamıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Yıllardır emekli maaşıyla bölgedeki eğitime katkı sunmaya çalışıyor" açıklamasını yaptı.

Saliha Aksur ise "Bir öğretmen olarak eğitime hizmet edeceğime yemin ettim. Bu nedenle buradayım. Atamız diyor ki, 'Kendine güven, çalış, başar'. Biz de öyle yapmalıyız. Bizleri buraya getiren sevgidir. Sevgi ile birbirimizin elini tutalım" diye konuştu.
HaberTürk/Cemal Aşan