Genel

Samandıra Evorada metrekaresi 2 bin 330 TL!

Oksijeni bol Aydos ormanının hemen yanında yer alan Evora, huzurlu yaşamı ihtiyaçları günün şartlarına göre karşılanan hizmet ile sunuyor. Projede spor ve dinlenme ihtiyaçlarının karşılandığı sosyal tesisler ağırlıkta

Projenin adı: Evora
Projenin lokasyonu: Samandıra
Yapan şirket: Teknik Yapı
Satış pazarlama sorumlusu: Kaan Ayalp
İnşaata başlama tarihi: Ekim 2010
İnşaatı bitirme tarihi: Mayıs 2013
Toplam arsa: 20.100 m²
Toplam inşaat alanı: 60.000 m²
Sosyal donatılar: 700 m²
Satılabilir alan: 3.366 m²
Konut sayısı: 432
En düşük ve en yüksek konut alanı ve konut tipleri: Evora projesi 4 bloktan oluşturuyor. Stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 şeklindeki dört ayrı tip ve 12 farklı içyapıdan oluşan toplam 432 dairenin dağılımında denge unsurları gözetildi. Daire tiplerinin tümü, dört farklı cepheye bakacak şekilde dağılım gösteriyor. Teknik Yapı’nın diğer projelerinde olduğu gibi küçük ve minimal tarzın baskınlığı, Evora’da da kendini hissettiriyor. Projede yer alan ve büyüklüğü 54,50 m² ile 60,75 m² arasında değişen 218 adet 1+1 tipi daireler, projedeki toplam dairelerin yüzde 50,2’sini oluşturuyor. Genç çiftler, emekliler ve stresten uzak yaşam arzu edenlere optimum yaşam alanı sağlayan projedeki 73 adet stüdyonun büyüklüğü 35,15 m² ile 46,88 m², 86 adet 2+1 tipi dairelerin büyüklüğü 92,20 m² ile 95,46 m² ve 55 adet 3+1 tipi dairenin büyüklüğü de 120,57 m² ile 147,21 m² arasında değişiyor.
Projenin metrekare ortalama satış fiyatı En düşük ve en yüksek metrekare fiyatı Ortalama 2.330 TL. Minimum 2.008 TL - Maksimum 2650 TL
Projedeki en pahalı ve en ucuz konutun fiyatı: 77 bin 700 TL – 289 bin 200 TL
Ödeme koşulları: Yüzde 1 peşinat ve 120 ay vade seçeneği sunulan Evora’da, değişen peşinat tutarına göre 48 aya kadar sıfır faiz seçeneği de sunuluyor. Anlaşmalı bankalardan kredi kullanarak daire sahibi olmak isteyenler,  777 TL’den başlayan peşinatları kredi kartıyla bile ödeyebilecek. Kira öder gibi taksit ödemek isteyenler ise 120 aya kadar değişen seçeneklerde, belirleyecekleri peşinata göre 505 TL’den başlayan taksit avantajlarını tercih edebilecek.
Projedeki binaların kat yükseklikleri 4 bloktan oluşan Evora projesinde üç blok zemin + 6 ve 13 kat, bir blok ise zemin + 8 kat.
Proje bitiminde tahminen yaşayacak insan sayısı Yaklaşık 800 kişi
Projenin ayırt edici özelliği Oksijeni bol Aydos ormanının hemen yanında yer alan Evora, huzurlu yaşamı ihtiyaçları günün şartlarına göre karşılanan hizmet ile sunuyor. Projede spor ve dinlenme ihtiyaçlarının karşılandığı sosyal tesisler ağırlıkta. Diğer taraftan konut alanı olarak yükselen binaların yüzde 50’sinin çatısı da yeşil alan olacağı için, toplam yeşil alanın genel proje içindeki payının yüzde 85’e çıkıyor. Teknik Güvenlik tarafından 7/24 olarak güvenlik hizmeti verilecek projede, otomasyon merkezine bağlı olarak çalışan, yangın algılama detektörü ile daire hırsız alarmı olacak. Daire içinden, bina giriş kapısı ile renkli intercom bağlantısı, otopark girişinde de ‘otomatik giriş kontrol sistemi’ bulunacak. Her dairede Vitra veya muadili bir marka seramik, Artema veya muadili bir marka armatürler, Siemens veya muadili marka ocak, fırın, bulaşık makinesi ve davlumbaz ile Franke veya muadili marka eviye kullanılacak.
Sosyal donatı alanları: Evora projesinin yaşam tarzıyla örtüşen sosyal tesisleri kapalı ve açık alanlarda yer alıyor. Aydos ormanlarının bol oksijenli havası altında yapılabilecek spor aktiviteleri için 450 metrekarelik açık yüzme havuzu, basketbol sahası, tenis kortu, paten alanı, yürüme yolları bulunuyor. Spor sonrası dinlenme ve temiz havanın tadını çıkarmak için ise yaklaşık 1.630 metrekarelik göletin kenarında yer alan kafeterya, Evora sakinlerine hizmet verecek. İki ayrı bölümde projelendirilen kapalı alan sosyal tesislerin ilk bölümünde fitness, plates, aerobik, cafe, Fin hamamı, sauna, masaj odaları ve soyunma odaları yer alırken diğer bölümde bilardo ve masa tesisi bulunuyor.
Projeye en yakın anaokulu veya kreş: Evora’nın kuzeyinde kalan bölgede çeşitli özel kreşler yer almaktadır. Uzaklıkları 1 ile 10 km arasında değişiyor.
Projeye en yakın özel ilköğretim okulu: 100 metre uzaklıkta Hüseyin Temizel İÖO ve bünyesinde ana sınıfı mevcut bulunuyor. Ayrıca, Uğur Mumcu’da 3 İÖO ve bünyelerinde ana sınıfları yer alıyor.
Projeye en yakın devlet okulu: 1.5 km uzaklıktaki Uğur Mumcu bölgesinde 3 lise var. Bunlar  Tekstil Meslik Lisesi, Cali Erol Çakır Ticaret Meslek Lisesi ve Hacı Hatice Bayraktar Lisesi.
Projeye en yakın devlet liseleri neler Kaç km uzaklıkta Yaklaşık 400 metre uzaklığa Mercedes Koluman Tesislerinin yakınında yapılacak
Projeye en yakın poliklinik ve hastaneler: 150 metre uzaklıkta sağlık ocağı bulunuyor.
Projeye en yakın akaryakıt istasyonu: 150 metre
En yakın alışveriş merkezi: 5 km uzaklıkta Kartal’da Real Praktiker
Sabiha gökçen ve Atatürk Havalimanı'na uzaklığı: Sabiha Gökçen 12 km, Atatürk Havalimanı 65 km
TEM veya E-5'e olan uzaklığı: TEM’e 150 metre, E-5’e 4 km
Projenin mimarı: Teknik Yapı Mimarlık Departmanı

http://www.teknikyapi.com/

0216 444 10 08

Projeden görüntüler için tıklayınız...

Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Yüzde 85'i yeşil proje Evora satışa sunuldu

TEKNİK Yapı'nın Samandıra'da hayata geçirdiği Evora projesinde daire satışlarına başlan¬dı. 4 bloktan oluşan proje toplam 432 daireden meydana gelirken, 1+l'den 3+1 'e kadar 4 farklı daire seçeneği bulunuyor. Evora projesi hakkında bilgi veren Teknil Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Dairelerimizin büyüklükleri 35 metrekareden başlayıp 147 metrekareye kadar değişiyor. Ayrıca içerisinde, sosyal tesisler, Fin hamamı, yüz me havuzu, tenis kortu, sauna gibi aktiviteler de yer alıyor.

Ödeme avantajı

Evora'da daire sahibi olmak isteyenlere yüzde 1 peşinat ve 120 ay vade seçeneği sunuluyor. Değişen peşinat tutarına göre 48 aya kadar sıfır faiz olanağı sunan Evora'da stüdyo daireler 77 bin 700 TL, 1+1 tipi daireler 120 bin 200 TL, 2+1 tipi daireler 193 bin 900 TL ve 3+1 tipi daireler 244 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Taksitli ödeme yapmak isteyenler 120 ay vadeyle 505 TL'den başlayan fiyatlarla daire sahibi olabiliyor.

Çatılar da yeşil alan

Evora'nın toplam 20 dönüm arsa üzerinde projelendirildiğini 1 açıklayan Teknik I Yapı Holding Başkam Nazmi Durbakayım, "Binaların oturum alanının sadece 4 bin 645 metrekare olacak. Projenin yükseleceği zeminin yüzde 75'inden fazlası yeşil alana ayrılacak. Tasarımda görüleceği gibi konut alanı olarak yükselen binaların yüzde 50'sinin çatısı da yeşil alan olacağı için, toplam yeşil alanm genel proje içindeki payı yüzde 85" diye konuştu.
Hürriyet Seri İlanlar