08 / 05 / 2024

Samatya'da 53 bina Terraco ile yeni renklerine bürünecek!

Samatya'da 53 bina Terraco ile yeni renklerine bürünecek!

Fatih Belediyesi ve Terraco Türkiye işbirliği ile gerçekleşen dış cephe iyileştirme çalışmaları sayesinde Samatya, yepyeni bir çehreye kavuşuyor



Terraco sponsorluğunda gerçekleşen ve ilk adımı Lonca Mahallesi ile atılan proje, ikinci adım olarak. İstanbul 'un en eski mahallelerinden Samatya 'nın da çehresini değiştiriyor.   “Terraco Tarihi Renklendiriyor ” sloganıyla gerçekleşen proje sayesinde Samatya, eski şaşaalı günlerine geri dönecek.

Fatih Belediyesi ve Terraco Türkiye işbirliği ile gerçekleşen “Terraco Tarihi Renklendiriyor ” sloganıyla yola çıkan sosyal sorumluluk kampanyası çerçevesinde,   Nisan ayında Lonca Mahallesi 'nde yüzlerce bina, ruhuna yakışır renklere büründü. Projenin ikinci adımı olarak İstanbul 'un en eski semtlerinden ve bir dönemin en çok ilgi gören semtlerinden Samatya 'nın tarihi meydanına bakan 53 bina, Terraco ile ruhuna yakışır renklerle yeniden doğacak. Bölgeyi eski şaşaalı günlerine götürecek olan projenin hedefinde yıpranan, unutulan tarihi semtleri gerçek ruhuna ve turistik değerlerine kavuşturmak yatıyor …

Samatya da gerçekleştirilen basın toplantısına Fatih Belediyesi işbirliği ile gerçekleşen projenin Samatya 'daki açılışına Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, TURAD Başkanı Bahattin Yücel ve Samatya esnafı katıldı.   Samatya Meydanı 'nda yapılan basın toplantısında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Tarihi Yarımada Fatih 'te gerçekleştirilen bu güzel ve anlamlı proje için Terraco yönetimine teşekkürlerini iletti. Mustafa Demir, “Başarılı projeler yapabilmek için özel sektörün desteğine çok ihtiyacımız var. çeşitli kurumların bu tarz organizasyonlara destek vermesi yerel yönetimler açısından çok önem taşıyor. Tarihe sahip çıkmasından ve bu duyarlılığından dolayı Terraco 'yu kutluyorum. ” şeklinde konuştu.

Lonca 'dan Sonra Sıra Samatya 'da …

Fatih Belediyesi 'nin Tarihi Yarımada 'da yer alan Haliç kıyısındaki Ayvansaray, Fener ve Balat bölgelerinde gerçekleştirdiği tarihi ve kültürel dokunun korunması, yaşatılması ve bugünkü standartlarda yaşanabilir halde gelecek kuşaklara ulaşması için yürüttüğü yenileme çalışmalarında da ilham aldığı bir proje geliştirdi. Terraco, Fatih Belediyesi 'nin başlattığı bu projeye, Lonca 'dan sonra Samatya 'nın da boya sponsoru olarak bölgeyi gerçek ruhuna kavuşturmak için kolları sıvadı. Bölge halkının büyük bir heyecanla sonuçlanmasını beklediği proje ile mahalle turistik açıdan da bir cazibe merkezi haline gelecek. Projenin ilk ayağı olan Lonca Mahallesi 'nin yeni düzenlenen zemini ve canlı tonlarda rengarenk boyanan binaları göze hoş gelen görüntüler sergiledi. Proje çerçevesinde Samatya 'nın da bu şekle dönüştürüleceğinin müjdesini alan Samatyalılar, heyecanlı bir bekleyişle yeni mahallelerine kavuşmak istiyorlar.  

Zil ve Caz Festivali Samatyalıları Coşturacak …

Samatya 'yı iyileştirme çalışmalarının yanı sıra bölgede müzik etkinlikleri de yapılacak. Etkinliklerin ilki, İstanbul 'lu zil ustası Zilciyan 'ların anısına; “Zil ve Caz ” adında düzenleniyor. 17.Yüzyılın ilk çeyreğinde Trabzon 'dan İstanbul 'a göç eden ve Samatya 'ya yerleşen Zilciyan Ailesi 'nin ürettikleri ziller kısa sürede sarayın ilgisini çekmiş. Dünyanın büyük senfoni orkestralarından, cazcılara ve pop sanatçılarına kadar, aralarında U2, Madonna ve Beatles 'ın da yer aldığı birçok ünlü, bu markayı özellikle tercih etmiş. 29, 30 Haziran ve 1 Temmuz günleri gerçekleştirilecek olan Zil ve Caz 'ın ilk konseri bu nedenle ünlü ustanın anısına düzenleniyor. Programda Kerem Görsev, Arto Tunçboyaciyan ve Leman Sam sahne alacak.


Geri Dön