28 / 04 / 2024

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’a tam bu kadar gelir getirecek!

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’a tam bu kadar gelir getirecek!

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ana sponsoru olan Mastercard ve ödeme sisteminin en büyük aktörlerinden Garanti BBVA Ödeme Sistemleri 10 Haziran tarihinde oynanacak finalin Türkiye’ye ekonomik açıdan katkısını hesapladı. Yapılan hesaplamaya göre, İstanbul’a tam 75 milyon euro gelecek!



Daha önce oynanan Şampiyonlar Ligi final maçlarında kartlar üzerinden gerçekleştirilen harcamaların verileri incelenerek yapılan çalışmaya göre; Şampiyonlar Ligi Finali, ev sahipliği yapan şehre 3 günde yaklaşık 75 milyon euro kazandırıyor. Türk taraftarlar ise derbi maçlarının oynanacağı günlerde takımlarının mağazalarından normal dönemlere nazaran yaklaşık 3,5 kat daha fazla alışveriş yapıyor.

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’a tam bu kadar gelir getirecek!

Mastercard ve Garanti BBVA Ödeme Sistemlerinin düzenlediği etkinliğe Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Avşar Gürdal, Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı ve Garanti BBVA Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Murat Çağrı Süzer ve Mastercard global marka elçisi Portekizli eski milli futbolcu Luís Figo da katılım sağladı.

Düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Avşar Gürdal, “Mastercard olarak 30 seneye yakın bir süredir ana sponsoru olarak faaliyet yürüttüğümüz UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'ne 2023’te İstanbul’da ev sahipliği yapacağız.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön