01 / 05 / 2024

Samsun Atakum'da 17 proje hizmete sunuldu!

Samsun Atakum'da 17 proje hizmete sunuldu!

Samsun Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, hayata geçirdikleri projelerin yerel yöneticilik anlamında örnek gösteriliyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Taşçı, vatandaşlara 55’te 55 proje sözü verdiklerini hatırlattı.



Samsun 'un Atakum ilçesini, Türkiye'nin göz bebeği haline getirmek için çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, hayata geçirdikleri projelerin yerel yöneticilik anlamında örnek gösteriliyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Seçimlerden önce vatandaşlara 55’te 55 proje sözü verdiklerini hatırlatan Başkan Taşçı, iki yıllık süreçte bu sözlerin büyük bir kısmını gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.


ATAKUM KARADENİZ’İN KALBİ

Samsun'un Atakum ilçesinin 170 bini aşan ve her yıl 10 ile 12 bin civarında artan nüfusu ile Karadeniz Bölgesi’nin kalbi konumunda olduğunu ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere ülkemizin birçok bölgesinden, şehrinden ilçemize göç var. Gerek coğrafik konumu, gerek sosyal yaşantısı ve gerekse hızla değişen, gelişen yapısıyla bölgenin kalbi konumunda olan Atakum ilçesinde hizmet etmek büyük bir sorumluluk gerektiriyor. Biz bu sorumluluğumuzun bilincinde adımlar atıyor, projeler üretiyor ve gelecekte Türkiye'nin göz bebeği olarak anılacak Atakum ilçesini inşa ediyoruz” dedi.


'SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ’


Seçim döneminde verdiği 55’te 55 sözünü hatırlatan ve bu sözlerin büyük bir kısmını tuttuklarını söyleyen Başkan Taşçı, “Göreve geldiğimiz günden itibaren projelerimizi hayata geçiriyor, birbirinden önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Seçim döneminde 55’te 55 proje sözü vererek halkımıza neler yapmak istediklerimizi anlatmıştık. Geride bıraktığımız iki yıllık süreçte bugün itibariyle tamamlanan 16 projemiz, yapımına başlanan ve devam eden 8 projemiz var. Ayrıca 55’te 55 projelerimiz dışında ekstra olarak 17 projeyi tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Planlaması biten ve başlamayı bekleyen 10 projemizi ise vatandaşlarımızla buluşturmaya hazırlanıyoruz. Verdiğimiz sözleri yerine getirmenin, Atakum ilçesindeki yaşam kalitesinin daha da artmasının gururunu duyuyoruz” diye konuştu.


Gerçekleştirilen çalışmalar ve hayata geçirilen projeler hakkında bilgi veren Başkan Taşçı, “150 kişilik kız öğrenci yurdunu öğrencilerin hizmetine açtık. Günlük 30 bin kilitli taş parke üreten Kilitli Taş Parke Fabrikası’nı kurduk. Mevlana Mahallesi Spor Komploksi’ni tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk.Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim merkezlerimizdeki eski ve harabe okulları onararak Köy Konakları haline getirdik. Ekolojik belediyeciliğin en güzel örneklerinden birisi olarak değerlendirdiğimiz Hobi Bahçeleri projemizi tamamladık, önümüzdeki günlerde kura ile sahiplerine teslim edeceğiz. Öte yandan Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi,Hayır Çarşısı, Mamamatik, Yalı Kafe, Meslek Edindirme Kursları, Etüt Merkezi, Yörekent gibi çok sayıda önemli projeyi hayata geçirdik” şeklinde konuştu.



Sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini ortaya koyduklarını, bunun yanı sıra rutin belediyecilik çalışmalarını da başarıyla sürdürdüklerini ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “İlçemizin en önemli sorunlarından birisi, hızlı yapılaşmanın da etkisiyle yol sorunuydu.Bu sorunun çözümü noktasında hızlı bir çalışma ile geride bıraktığımız süreçte, 200 bin metrekare taş parkeyi sokaklarımıza döşedik.Sıcak asfalt döküm çalışmalarında 150 bin metrekare alana ulaşılırken, bu rakam satıh kaplama yol çalışmalarımızda 180 bin metrekareyi geçmiştir. Yenilenen park alanları, hızlı kapsamlı temizlik çalışmaları da rutin belediyecilik çalışmalarımız içerisinde halk nezdinde takdir görüyor. Atakum Belediyesi, tüm birimleriyle ilçemizin tamamında durmaksızın çalışıyor. Bu anlamda en büyük destekçimiz de Samsun Büyüşehir Belediyesi oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile koordineli çalışmalarımız, hizmetlerimizi daha geniş bir alana yaymamızı sağlıyor” dedi.


'İLÇEMİZDE YAŞAM KALİTESİ ARTACAK'


Atakum ilçesine büyük ve önemli projeleri kazandırmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Taşçı, “Seyir Terası projemizde sona gelindi. En kısa sürede Atakum’un güzelliklerini, ilçemize hakim bir tepeden izleme imkanı sunacak bu projemizi halkımızla buluşturacağız.Yine ilçemizin önemli eksikliklerinden birisi olan resmi hastane eksikliğini giderme noktasın da adım attık. Belediyemize ait olan ve bugün değeri 10 milyon TL civarında olan bir binamızı Sağlık Bakanlığı’nm kullanımına sunduk. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası’m çok yakında halkımızın hizmetinesunmayı hedefliyoruz. İlçemizdeki doğal güzelliklerden birisi olan Çakırlar Korusu’nda Açık Spor Tesisleri projemiz hızla devam ediyor. Atakum Belediyesi Kreşi de bu kapsamda tamamlanmak üzere olan çalışmalarımız arasında. Öte yandan planlanması tamamlanan Kent Meydanı, Akvaryum Park, Döner Kule Restoran, Osmanlı Hamamı, Lozan Çarşı Caddesi projelerimizle ilgili düğmeye bastık. En kısa sürede çalışmaları başlayacak. 2016 ve 2017 Atakum İlçesi için önemli projelerin yılı olacak. Bu projelerle ilçemizin yaşam kalitesi daha da artacak” diye konuştu.

 
Turizm İçin Düğmeye Basıldı


Atakum ilçesine yerli ve yabancı turizmin harekete geçmesi için düğmeye bastıklarını söyleyen Başkan Taşçı, Karadeniz turu planı yapanları ilçeye davet ederek, “Türkiye’nin birçok bölgesinden, çok sayıda şehrinden bölgemize gelen vatandaşlarımıza, Atakum ilçesini görmelerini tavsiye ediyorum. Hayranlık duyacakları, bir daha gelmek isteyecekleri hatta yaşamak isteyecekleri Atakum ilçesinin görülmeye değer güzellikleri onları bekliyor. Atakum ilçesi görülmeden gerçekleştirilen Karadeniz turlarının eksik olacağını düşünüyoruz. Gerçekleştireceğimiz turizm ataklarıyla ilçemizin önce yerli turist, ardından da yabancı turistler tarafından 'mutlaka görülecek listesine ekleneceğine olan inancımız tamdır. Herkesi Atakum ilçesine davet ediyoruz''şeklinde konuştu.





Sabah 



Geri Dön