Kent Haberleri

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi için örnek projeler hazırlandı!

Mustafa Yurt, Gülsan Sanayi Sitesi yıkıldıktan sonra bölge için hazırlanan kentin marka değerini arttırıcı özellikte tasarlanan kültürel ve sosyal tesislerin rekreasyon alanları ile birlikte değerlendirileceği bir vizyon projelerin hazırlandığını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Gülsan Sanayi Sitesi yıkıldıktan sonra hazırlanan kentin marka değerini arttırıcı özellikte tasarlanan kültürel ve sosyal tesislerin rekreasyon alanları ile birlikte değerlendirileceği bir vizyon projelerin hazırlandığını söyledi.


Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kurum çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yurt, “2015 yılında Samsun ve ilçelerinde toplam 349 kilometre beton ve betonarme yol yaptık. 184 kilometre bitümlü sıcak karışım, 224 kilometre sathi kaplama yaptık. 3 milyon 363 bin metreküp kazı çalışması, 2 milyon 962 bin metreküp dolgu, 2 milyon 690 bin 630 ton da tahkimat yaptık” dedi.


ÜNİVERSİTE-TAFLAN ARASI TERCİHLİ YOL

Gar-Tekkeköy arası raylı sistem Üniversite-Taflan arası tercihli yolların açılacağı tarihleri açıklayan Yurt, “Gar-Tekkeköy arasındaki 14 kilometre hafif raylı sistem projemiz devam ediyor. Önümüzdeki hafta içersinde rayların döşenmesine başlanacak. Katener direklerinin temel kazı ve betonlama işleri devam ediyor. 10 Ekim 2016 tarihinde burayı seyahat edilebilir güzergah haline dönüştüreceğiz. Üniversite ile Taflan arasındaki 11 kilometrelik toplu ulaşım tercihli yol projesi sessiz sedasız bir şekilde devam ediyor. Burası da 10 Ekim 2017 tarihinde de güzergahı açacağız” diye konuştu.


GÜLSAN SANAYİ SİTESİ İÇİN ÖRNEK PROJELER ÇIKTI

Gülsan Sanayi Sitesi için birkaç tane örnek proje çıkardıklarını belirten Yurt şu bilgileri verdi: “Hızla gelişen ilimizin halen kent merkezi içerisinde kalan Gülsan Sanayi Sitemizin desentrilizasyonu, kent merkezinde oluşan yeni taleplere karşı kent makroformunun yeniden şekillenmesi ile birlikte mekansal planların sürdürülebilir olması açısından önem arz etmektedir. Gülsan Sanayi Sitesi yaklaşık olarak 250 dönümlük bir arazidir. Burası Samsun’un kalbinde hastalıklı bir ur gibi duruyor. Mutlaka burası bir şekilde ihya edilmesi gerekiyor. Burası için bir mimarlık bürosuna dini tesis alanı, sosyal alanı için çizim yaptırdık. Kesinlikle ticaret alanına, konut alanına kapalı olacak. Buradaki bütün çirkin yapıların hepsini yıkıp, esnafımızın ekmek yemesini sağlayacak ama ulaşım yollarının da olduğu batı çevre yoluna yakın Atakum ilçesi tarafındaki şimdilik 500 dönümlük bir bölge seçildi. Gülsan Sanayi Sitesi için bir proje tasarlıyoruz. Samsun’da artık şehrin içinde kalan ve hem işlevsellik hem de estetik olarak en sorunlu alanlarından birisi haline gelen Gülsan Sanayi Sitesi boşaltılarak yerine yaklaşık 25 hektarlık alanda ilimizin ihtiyacı olan ve kentin marka değerini arttırıcı özellikte tasarlanan kültürel ve sosyal tesislerin rekreasyon alanları ile birlikte değerlendirileceği bir vizyon proje oluşturulmuştur. Bu kapsamda Gülsan Sanayi Sitesi kullanımının, dini tesis alanı, kültürel tesis alanı ve rekreasyon alanı olarak yeniden düzenlenmesine ilişkin 1/50.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği hazırlanarak Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde kabul edilmiştir. Görsellik ve estetik anlamında Samsun’un kanayan yarası olan Gülsan Sanayi Sitesi’nde kamu yararı kararı alınarak kamulaştırma işlemine başlanacak olup, boşaltıldıktan sonra şehrin önündeki o çirkin görüntü kaldırılacaktır.”


Hürriyet