27 / 04 / 2024

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.



Samsun'un İlkadım ilçesinde Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesindeki sakinler, doğalgaz ve kentsel dönüşüm sorununu sık sık gündeme getirmelerine rağmen harekete geçilmediğini ve mağdur olduklarını belirterek yetkililere seslendi.

21. YÜZYILIN ORTASINDA DOĞALGAZIMIZ YOK!

Sıklıkla bir araya gelerek yetkililere sesini duyurmaya çalışan vatandaşlar bu kez Hastanebaşı Mahallesi'nde toplandı.

Mahallerine astıkları '21. yüzyılın ortasında doğalgazı olmayan mahallemize doğalgaz istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz' pankart önünde bir araya geldiler. Aylardır kimsenin ulaşmadığını belirten mahalle sakinleri '' Ya doğalgazımı verin ya da kentsel dönüşüm yapın" diyerek çağrı yaptı. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM YOKSA DOĞALGAZIMIZI VERİN!

Kökçüoğlu Mahalle Muhtarı Kemal Kindan, defalarca açıklama yapmalarına rağmen kimsenin kendilerini aramadığını söyledi. 

Muhtar Kindan ''Vatandaşımız yıkım yoksa doğalgazımızı verin diyor. Kötü bir şey demiyorlar ki. Bakanlarımıza, 9 milletvekilimize, belediye başkanlarımıza sesleniyoruz. Lütfen sesimizi duyun, doğalgazımızı verin.'' diyerek yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Hastanebaşı Mahalle Muhtarı Hasan Köknel ise, ''Bizim mahallemiz dertli. Sobayla, odunla, kömürle sıkıntı çekiyor.'' diyerek yetkililere seslendiklerini bir kez daha belirtti. Muhtar Köknel, Dönüşüm olmuyorsa doğalgazlarının verilmesini talep ediyor.

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

DERDİMİZE DERMAN OLMUYORLAR!

Bayram Dere, ''seçimlerde hep geliyorlar ama derdimize derman olmuyorlar. Kentsel dönüşüm yapıyorlarsa yapsınlar yoksa doğalgaz versinler insanlar rahat yaşasın.'' diyerek, köylere doğalgazın geldiğini bulvarın üzerindeki bir mnahalleye doğalgazın gelmediğini belirtti.

Samsun Güncel Haber'de yer alan habere göre; Bunun arkasında başka birşeyin olduğunu belirten Dere, ''Mahalleli olarak yapım masrafı neyse biz verelim ama doğalgaz verilsin artık. Bu insanlara bu kadar eziyet çektirmeye kimsenin hakkı yok.'' diyerek isyan etti.

MAHALLEMİZDE KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYORUZ!

Köy sakinlerindn Nazım Öztürk, mahallerinde kentsel dönüşümün olmasını istediklerini söyledi.

Öztürk'' Evlerimizin çatıları akıtıyor. Kentsel dönüşüm olmayacaksa da doğalgaz bekliyoruz. Bir tüp 500-600 lira olmuş. Doğalgazımız olursa bu yükten kurtulacağız. Yaşlı insanlar sobayı yakamıyor. Ya doğalgaz ya da kentsel dönüşüm istiyoruz.'' dedi.

Başka bir mahalle sakini Yılmaz Soylu ise mahallede çok sayıda metruk bina olduğunu ve bir an önce kentsel dönüşüm beklediklerini söyledi.

Soylu ''Doğalgaz gelse bile binalar çürük. Yarın yıkılacak diye bu binalara masraf yapamıyoruz. Eğer kentsel dönüşüm gelmeyecekse biz binalarımızda düzenleme yapalım, doğalgazımızı versinler.'' dedi.

Bu il için yüksek deprem riski uyarısı!

Çarşamba Belediyesi'nden büyük fırsat: 24 taksitle 41 konut satacak!

O ilde 24 ay vadeyle 41 adet konut satılıyor! Ev alacaklara son dakika müjdesi! 


 


Geri Dön