03 / 05 / 2024

Samsun Stadı ne zaman açılacak?

Samsun Stadı ne zaman açılacak?

TOKİ tarafından 4 Ağustos 2013'te temeli atılan yeni Samsun stadını yapımına devam ediyor. Yapımı tamamlanması beklenen stadın gecikme nedeni açıklandı...



TOKİ tarafından 140 bin metrekarelik alanda yapılan yeni Samsun stadının temeli 4 Ağustos 2013'te atılmıştı. Planlanandan yaklaşık 2-3 aylık bir gecikmeyle yapımına devam edilen Samsun stadında bu aralar yoğun kar yağışı da işçileri zorluyor.


FİRMA MÜDÜRÜ BİLGİ VERDİ

Çim serimi çoktan tamamlanan ve koltuklardaki 'Samsunspor'yazısı için farklı varyasyonlar denenmeye devam edilen statta ince işlerin de yapımı sürüyor. Barcelona'nın maçlarını oynadığı Nou Camp örnek alınarak tribünlerin 15 dakika içerisinde boşaltabilmesi amacıyla turnike sayısı 72 olarak belirlenen statta, yüklenici firmanın proje müdürü Halil Çalışkaner, stadın geç kalmasının nedenleri hakkında bilgi verdi. 


HASSAS DAVRANIYORUZ 

En büyük nedenin UEFA standartlarında olan değişiklikler olduğunu belirten Çalışkaner, "Projemiz ciddi ve ağır bir projedir. Cephe kabuğunda dört farklı çeşit malzememiz bulunuyor. Hepsinin çelik detayları var. Çatının yapımında mimarımız Karadeniz dalgasından esinlenmiş. O formu yakalayabilmek için proje detaylarına ihtiyaç duyduk. Sadece tam formu yakalamak için hassas davranıyoruz" şeklinde konuşmuştu.



Gazete Gerçek


Geri Dön