Samsun Teknopark 'ta sona yaklaşıldı!
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, yaklaşık 4 bin 500 m2 kapalı alana sahip, 40 firmayı barındıracak Samsun Teknopark’ın, ocak ayından önce anahtar teslimi yapılmasının beklendiğini açıkladı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, yaklaşık 4 bin 500 m2 kapalı alana sahip, 40 firmayı barındıracak Samsun Teknopark’ın, ocak ayından önce anahtar teslimi yapılmasının beklendiğini açıkladı.
2009 yılında proje çalışmaları başlatılan ve 10 ay sonra Bakanlar Kurulu kararıyla OMÜ Kurupelit Kampüsü içerisinde 80 dönümlük arazi, ‘Teknoloji Geliştirme Bölgesi(Teknopark)’ olarak ilan edildi. Daha sonra Teknopark binasının planları yapıldı. Planların onaylatılmasının ardından inşaat çalışmaları 04 Mayıs 2012 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da katıldığı temel atma töreniyle başladı.
Bu yılın sonuna doğru, ocak ayından önce binanın anahtar tesliminin yapılacağını söyleyen OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, “Bu binada yer alacak firmalara ait ön protokollere başlamış durumdayız. Bina yaklaşık 4 bin 500 m2 kapalı alana sahip. İçerisinde 40 civarında bir firmayı barındıracak. Ayrıca daha sonra ek alan olarak düşündüğümüz Engiz bölgesindeki 85 dönümlük alanın da yönetimi bu binadan gerçekleştirilecek” dedi.
“ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ BİR ÜST KADEMEYE ÇIKACAK”
Türkiye’de 32 aktif Teknopark bulunduğunu ifade eden Fehmi Yazıcı, “Samsun Teknopark da yılbaşından sonra ilk çeyrekte büyük bir ihtimalle aktif Teknoparklar içerisine katılacaktır. Karadeniz’de, Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoparkı’ndan sonra 2. aktif Teknopark olacağız. Samsun’da özellikle ilerici teknoloji Ar-Ge alanından gelişmiş olan firmaları buraya çekmeye çalışıyoruz. Üniversitenin binden fazla Ar-Ge personeli ile birlikte sanayiyle beraber çalışarak, sanayinin iyi bir aşamaya gelmesini sağlamaya çalışıyoruz. Samsun Teknopark bittikten sonra üniversite-sanayi işbirliği bir üst kademeye çıkacaktır. Ayrıca Samsun’un sanayisine gelişmesine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Özelikle üniversite içerisindeki bu alanda bilişim teknolojisindeki firmaların çoğunlukta yer alması planlanmakta. Bunun yanında diğer alanlarda da firmalar buraya katılacak. Özellikle Engiz bölgesindeki Teknoparkımıza Samsun'un iddialı olduğu tıbbi cihazlar sektöründeki firmaların Ar-Ge’lerini oraya toplayarak bir kümeleşme amacımız bulunmakta. Ayrıca uzay ve havacılık alanındaki firmaların da orada konuşlanmasını düşünüyoruz. Samsun'a büyük bir ivme getireceğini, bir prestijli yatırım olacağını düşünüyoruz. Bu kuruluş, bir aksilik olmazsa 2014’ün ilk çeyreğinde aktif bir şekilde Samsun'da hizmet verecektir” diye konuştu.
Hürses