02 / 05 / 2024

Samsun Vezirköprü'ye dev turizm yatırımı!

Samsun Vezirköprü'ye dev turizm yatırımı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi yapılan yatırımlar ve turizm hamleleri ile Vezirköprü'nün kaderini değiştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın da büyük önem verdiği Vezirköprü, son iki yılda birçok turistik yatırıma kavuştu.




Samsun Büyükşehir Belediyesi yapılan  yatırımlar ve turizm hamleleri ile Vezirköprü'nün kaderini değiştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın da büyük önem verdiği Vezirköprü, son iki yılda birçok turistik yatırıma kavuştu. Özellikle Türkiye’de az sayıda bulunan ve adını Şahin kuşlarının yuvalanmasından alan Şahinkaya Kanyonu'na yapılan turizm yatırımları ilçeyi turizmde gözde alanlardan biri haline getirdi. Samsunum-3 gemisi ile kanyonda başlatılan turlar yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

 

DÜMENE BAŞKAN YILMAZ GEÇTİ


Sıcak asfalt ile kaplanan 18 km'lik kanyon yolunu inceleyen ve ardından Şahinkaya Kanyonu'ndaki turlar için alınan Samsunum-3 Gemisi ile Kanyonu turlayan Başkan Yılmaz, geminin kaptanından kısa bir süreliğine dümeni devraldı. Yılmaz, şehri yönetmedeki ustalığı kadar kaptanlıkta da maharetini konuşturdu.


HEYBETİYLE BÜYÜLEYEN BİR ALAN


Şahinkaya Kanyonu'nun sadece Samsun değil Türkiye için önemli bir değer olduğunu söyleyen Yılmaz," Türkiye ölçeğinde değil dünya ölçeğinde de nadir gözlemlenen kaya kartalının burada olduğunu belirterek, "Burası Allah'ın bize behşettiği doğa harikası bir yer.Biz burayı turizme kazandırdık ve şu an yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. İstanbul Boğazı'nın derinliğinin iki üç katı bir derinliğe sahip bir yer. Masmavi suların sarp kayalıklar arasında kendine yol bulduğu bu gizemli alan heybetiyle bizi olduğu gibi herkesi büyülüyor" diye konuştu.

Başkan Yılmaz'a incelemeleri sırasında Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Turan Çakır ve Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk da eşlik etti.



Samsun Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön