Kent Haberleri

Samsun'da Çiftlik Cadde AVM projesi içim binalar giydiriliyor!

Çiftlik Cadde AVM'de sona gelindi "Binalar giydiriliyor Samsun'un simgelerinden biri olan İstiklal Caddesi'nde, Cadde AVM projesi hızla sürüyor. Projenin son halkası olan binaların mantolama işlemi başladı

7'den 70'e herkesin akşamlarını dolaşarak değerlendirdiği kentin yaşam damarlarından İstiklal (Çiftlik) Caddesi'nde, binaların dış cepheleri caddenin kimliğine uygun şekilde giydiriliyor. 

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bina sahiplerine ihbarname gönderek, Kasım ayı içerisinde tabela, klima ve cephe yenileme işlemlerinin inşaatına başlanacağını bildirdi. 


MANTOLAMA İŞLEMİ BAŞLADI

 İstiklal Caddesi'nde mantolama yani dış cephe tecrit işlemininin başladığını açıklayan Çiftlik Caddesi Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cihat Karahan, İnşaat maliyetinin yüzde 25'lik kısmının Büyükşehir Belediyesi'nce karşılanacağını yüzde 75'lik kısmın da yürürlükteki mevzuat ve cephe miktarı ölçüsüne göre pay edilerek bina sahiplerince karşılanacağını ifade etti. 


MASRAFIN YÜZDE 25'İ BÜYÜKŞEHİR'DEN

 Bazı bina sahipleri ile anlaşma sağlanamadığını da söyleyen Karahan, "Çiftlik Cadde AVM projesi kapsamında altyapı çalışmaları bitti. Şimdi ise mantolama işi kaldı. Mantolama işlemleri kapsamında şu ana dek 1 bina tamamlandı. İkinci binanın da cephe işlemleri bitmek üzere. Mantolama işlemlerinin normalde bina sahiplerince yapılması gerekiyordu ancak bina sahipleri bu konuda gereken duyarlılığı gösterilmedi. Belediye de mecburen elini taşın altına koydu, ihale yapıldı. İhaleyi alan şirket de Kasım ayının 3. haftasından itibaren mantolama işlemlerine başlayacak. Mantolama çalışmaları 3 ay sürecek. İhale 25 Ekim'de yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı da 7 kasım'da ihbarname gönderdi. Yaklaşık 150 binanın mantolama işlemi yapılacak. Bina sahiplerinin yüzde 75'i bu projeye destek verirken bazı bina sahipleri karşı çıkıyor. 


Ama bu cadde hepimizin. Sonuçta bu proje tamamlanacak. Bina sahiplerimizinden bu konuya biraz daha duyarlılık göstermelerini istiyorum. Bu caddenin elbisesini ortaya çıkardığımızda caddenin güzelliği tam anlamıyla ortaya çıkacak" diye konuştu. 


Ekip Gazetesi