29 / 04 / 2024

Samsun'da Otel'in yerine Panorama 1919 Müzesi geliyor!

Samsun'da Otel'in yerine Panorama 1919 Müzesi geliyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, otelin yıkılmasından sonra ortaya çıkacak alanı rekreasyona tabi tutup düzenleyerek "Panorama 1919 Müzesi" ve Kurtuluş Yolu ile bütünleştireceklerini açıkladı.



KURTULUŞ YOLU İLE BİRLEŞECEK 

Başkan Yılmaz, hukuki süreci tamamlanıp tahliye edilerek yıkımına başlanan Büyük Samsun Oteli arazisinin ne olacağına ilişkin spekülasyonlara son noktayı koydu. Başkan Yılmaz, "Yan tarafında çok güzel iki katlı salonu bulunan ayrı bir bina var. Bu bina otelle ayrı rotasyonda. 

Bu binanın kullanımını engelleyen bir durum söz konusu değil. Bu binanın içine bir takım basit tefrişler yaparak burayı düğün salonu, toplantı turizmi ve galeriler olarak kullanmayı düşünüyoruz. Onun dışındaki unsurları kaldırıp komple rekreasyonunu yapacağız. Büyük bahçeyi emek de harcayarak güzel bir rekreasyon alanı haline getirmek istiyoruz. Burayı İlkadım Anıtı, Kurtuluş Yolu ve Cumhuriyet Meydanı ile de ilişkilendireceğiz. Yanındaki Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu'nu yepyeni bir çerçeve ile yenileyip burayı da Panorama 1919 Müzesi haline getireceğiz. Yani Büyük Oteli kaldırdıktan sonra yapacağımız yeni rekreasyon ve peyzaj ile bu alanı, Kurtuluş Yolu ile bütünleştireceğiz. Dolayısıyla ortaya, yepyeni bir 19 Mayıs 1919 ruhu ve rotası çıkmış olacak" ifadelerini kullandı. 


Ekip


Geri Dön