İmar

Samsun'da özel hastane alanı maddesi kabul edildi!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülen 'özel hastane alanı' maddesi tartışmaya neden oldu. Madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülen ‘özel hastane alanı’ maddesi tartışma konusu oldu. Madde oy çokluğuyla kabul edildi. 

Habertürk'te yer alan habere göre Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisinin Ocak ayı son toplantısı Belediye Meclis Salonunda Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında yapıldı.

Meclis öncesinde toplanan imar komisyonunda 1 ay önceki meclis gündemine gelen ve 1 aydır komisyonda bekletilen, "Atakum ilçe sınırlarında Mimar Sinan Mahallesi’nde nazım imar planı 8 bin 424 ada 1828 nolu parseller 134 ada 24 nolu parselin bulduğu alanda park alanı ve sağlık alanı kullanımının yeniden düzenlenmesine ilişkin 1/5 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile belediyemize başvurulmuştur. Söz konusu 1/5 ölçekli nazım imar planı ve plan açıklama raporunun Büyükşehir Belediyesinde karara bağlanmasını” maddesi görüşüldü. Komisyondaki madde hakkında meclisi bilgilendiren İmar Dairesi Başkanı Ercan Uçarlı, “Söz konusu yer, Atakum’da özel hastanenin bulunduğu yer. Getirdikleri dilekçe ile 134 ada 24 nolu parsel yerine bir sorun çıkmasından dolayı farklı bir alan ürettiler. Bu yeni yer ile ilgili başvurularını da bize yaptılar. Alanlı Mahallesi’ndeki mülkiyetin 527 m2’lik kısmını kamuya terkin yapılması koşuluyla komisyonumuza arz ediyoruz. Buraya verilen m2 kadar kamuya alan terk edilecek. Terk edilen yer kadar Alanlı Mahallesi'nden" dedi.