29 / 04 / 2024

Samsun'da tek katlı ev yıkımında gerginlik!

Samsun'da tek katlı ev yıkımında gerginlik!

Samsunun Canik Belediyesi tarafından ruhsatsız olduğu için istimlak edilen ve yıkım kararı alınan tek katlı evin boşatılması sırasında zabıta ekipleriyle vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı



Yaklaşık 60 yıl önce Gazi Mahallesinde hazineye ait araziye yapılan tek katlı ev için Canik Belediyesi, istimlak ederek yıkım kararı aldı.

Belediyenin evde oturan Güler Türe (75) ve oğlu Hasbi Türeye (52) evi boşaltmaları için verdiği 1 aylık sürenin dolması üzerine Fen İşleri Daire Müdürlüğü ekipleri, bugün yıkım için harekete geçti. Samsun Emniyet Müdürlüğü birimlerinin de hazır bulunduğu yıkım öncesi belediye ekipleri, Güler ve Hasbi Türenin hemen evi boşaltmasını istedi. Yıkım ekiplerinden 3 gün süre tanımalarını isteyen Güler ve Hasbi Türenin taleplerinin reddedilmesi üzerine taraflar arasında tartışma çıktı. Uzun süren gerginlik sırasında komşusunun evinin yıkılmasına tepki gösteren Cavit A. ile Sezgin A. üzerinde Türk İslam Birliği istiyoruz pankartı açtı. Bunun üzerine polis söz konusu iki kişiyi gözaltına aldı.

Ev sahiplerinin bir süre sonra evi boşaltmaya başlamasıyla gerginlik sona erdi.

Canik Belediye Başkan Yardımcısı Seyit İleri, evin 60 yıl önce hazine arazine kaçak olarak yapıldığını belirterek, "Biz vatandaşı mağdur etmemek için istimlak kararı aldık ve mahkemeye verdik. 43 bin liraya evi istimlak ettik. Vatandaşlara 1 ay önce boşaltmaları yönünde tebligat yaptık ancak evi boşaltmadılar. Burada belediye olarak biz iyi niyet ile hareket ediyoruz. Kaçak bir evi belediye istimlak etmeden ücretsiz de yıkabilirdi ama tamamen iyi niyet çerçevesinde vatandaşın mağdur olmaması için istimlak ederek yıkma kararı aldık" diye konuştu.

AA


Geri Dön