28 / 04 / 2024

Samsun'daki eski sigara fabrikası ihaleye çıkarıldı

Samsun'daki eski sigara fabrikası ihaleye çıkarıldı

Samsun'daki eski sigara fabrikası ve müştemilatları, alışveriş merkezi ve/veya otel olarak yenilenerek, iki katlı yer altı otoparkı yapılmak üzere ihaleye çıkarıldı



Samsun Büyükşehir Belediyesinin ihaleye ait duyurusu, 21 Kasım 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Duyuruya göre, Kale ve Ulugazi mahallelerinin muhtelif parselleri üzerindeki, mülkiyeti Samsun Büyükşehir Belediyesi adına kayıtlı, eski sigara fabrikası ve müştemilatları, Samsun Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kuruluna projesi onaylattırılarak, alışveriş merkezi ve/veya otel olarak yenilenerek iki katlı yer altı otoparkı yaptırılacak. Bu yerlerin işletme hakkı Samsun Büyükşehir Belediyesine bırakılarak tapuya 30 yıl süreyle sınırlı ayni hak tesisi (daimi ve müstakil üst hakkı tesisi) yapılacak. Alışveriş merkezi ve/veya otelin işletme cirosundan Samsun Büyükşehir Belediyesine pay verilerek 30 yıl süreyle işletilecek. Süre sonunda bu yerler Samsun Büyükşehir Belediyesine devredilecek.

İhale, 11 Aralık 2009 tarihinde saat 15.00'de kapalı teklif usulü ile belediyede yapılacak. Katılımcılar şartnameyi, Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğünden bedel ödenerek temin edebilecekler. Söz konusu taşınmazların yenileme bedeli ile iki katlı yer altı otoparkının yapım bedeli toplamı tahmini bedeli 33 milyon 500 bin dolar, katılımcılardan alınacak olan geçici teminat tutarı ise 1 milyon 5 bin dolar olarak belirlendi.

Tahmini bedel yalnızca geçici ve kesin teminatın belirlenmesinde kullanılacak olan ihalede taşınmazların işletme cirosundan 1. yıl ile 10. yıl arasında, idareye verilecek olan payın yıllık oranı, minimum yüzde 3 olacak. İhalede yarışma (artırım) bu oran üzerinden gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenler şartnameye göre hazırlayacakları teklif mektuplarını, 11 Aralık 2009 tarihinde saat 15.00'e kadar belediyeye verecekler.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Samsun sigara fabrikası ihaleye çıkarılıyor

Samsun'daki eski sigara fabrikası ihaleye çıkarılıyor. Alışveriş merkezi veya otele dönüştürülmesi planlanan fabrika 30 yıl süreyle işletilecek. İhale, 11 Aralık 2009 tarihinde saat 15.00'de kapalı teklif usulü ile belediyede yapılacak.İihale şartnamesinde işletme cirosundan 1. ile 10. yıllar arasında idareye yıllık minimum % 3 pay verilecek.
Sabah


Geri Dön