03 / 05 / 2024

Samsung, Anka Yapının 2 bin konutluk projesine ortak oluyor!

Samsung, Anka Yapının 2 bin konutluk projesine ortak oluyor!

Güney Koreli Samsung, Anka Yapının 2 bin konut ve 2 otellik devre mülk projesine ortak olmak istiyor. Ankanın patronu Temel Büyük ihtimalle anlaşacağız dedi



Son 5 yılda Çayırova, Şekerpınar ve Silivride 6.000 konut yaparak teslim eden Anka Yapı, tüm dünyada 7 binin üzerinde çalışanı bulunan ve yıllık 7 milyar dolarlık kârla dünyanın en büyük şirketlerinden olan Güney Koreli elektronik devi Samsungun inşaat şirketiyle Armutluda dev bir proje için el sıkışmak üzere. Yaptığı lüks konutları uygun fiyatla piyasa sunmasıyla ünlenen Anka Yapının Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, halen devam eden bin 555 konutluk projelerinin yanı sıra şirketin en önemli projesinin planlamasına da başladıklarını söyledi. Yapılacak projenin 320 bin metrekarelik alan üzerine işaa edileceğini ve 2 otelle 2 bin konutun yapılacağını söyledi. Konutların devre tatil sistemiyle pazarlanacağını söyleyen Şaadet Temel, projenin kendilerini en çok heyecanlandıran tarafınının ise Koreli elektronik devi Samsungun yöneticilerinin kendilerine teklifte bulunmaları olduğunu söyledi.

Samsungun Anka Yapıyı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğinden bulduklarını belirten Temel Samsung uzmanları bizim gibi hızlı ve çok sayıda iş yapan şirketlerin listesini istemişler. Yaptığımız işleri gördükten sonra bizden randevu istediler. İlk toplantı sonrasında belgeleri merkezlerine ilettiler ve ardından ikinci bir toplantı daha yaptık. Şimdi, üçüncü bir görüşme daha planlandı. Önümüzdeki günlerde büyük ihtimalle el sıkışacağız dedi. Samsungun 200 milyon dolarlık otel ve devre tatil projesinin yarısını istediğini belirten Şaadet Temel Yatırım miktarının yarısını temin ederek ortak bize olmak istiyorlar. Koreli elektronik devinin bizi tercih etmesi hem bizim kalitemizi hem de Türkiye ekonomisinin geldiği güçlü yapıyı gösteriyor diye konuştu.

Yılbaşında satışına başlayacaklar

Devre tatil ve otel projesinin üzerinde son çalışmaların yapıldığını ve yılbaşında satış için piyasa arz edebileceklerini belirten Temel, şu bilgileri verdi: 320 bin metrekare arsa üzerine 110 bin tane devre tatil evi yapacağız... Yani 2 bin daire olacak. 2 tane de otel yapacağız. Satış hedefimiz 5 yıl. İnşaat ise 3 yılda bitecek. Proje içinde termal kaplıca da bulunuyor. Biz buraya atıcılık, binicilik, avcılık, amatör balıkçılık, off-road gibi kulüpleri getirmek istiyoruz. Projenin etrafında ormanlık arazi ve deniz mevcut. 

İstanbulda yapılan ve yeni başlanacak projelerle ilgili de bilgi veren Şaadet Temel, İstanbul Pendikte yaptıkları, Anka Sancak projesinin rekor hızla bitirilerek teslim edileceğini söyledi. Temelin 20 Mart 2011de atıldığı Anka Sancak projesinin 20 Aralıkta bitirileceğini vurgulayan Temel, 40 dairelik projede satışa yeni çıktıklarını belirtti. Temel Biz maketten değil, daireler bittikten sonra satışa çıkıyoruz. Bu projede evlerin hepsinin tapusu alındı. Fiyatları da 280 ila 600 bin lira arasında değişiyor. Bahçekatı 3+1ler daireler 280, orta daireler 400, çatı dubleks daireler ise 600 bin lira. Yani metrekaresi 2000-2500 lira arasında değişiyor şeklinde konuştu. Bir diğer projelerinin Ayazmada 100 daireli olarak yapılacağını söyleyen Temel, fiyatların da 135 metrekarelik dairede 190 bin ve 160 metrekarelik dairede ise 260 bin olarak belirlendiğini söyledi. Temel, tüm projelerde kapalı otopark, havuz, Türk hamamı gibi rezidans projelerde olması gereken tüm özelliklerin bulunduğunu belirtti. 
Star/İbrahim Acar


Geri Dön