Teknoloji

Samsung uyardı! Güvenlik açığı var!

Samsung kullanıcılarını etkileyen yeni bir Android güvenlik açığı keşfedildi. Android sertifikam sızdırılırsa ne yapmalıyım? Güvenlik sertifikalarının internete sızdırıldığı ve potansiyel olarak kötü amaçlı yazılım saldırıları için risk oluşturduğu bildirildi

Android'de milyonlarca kullanıcıyı etkileyen yeni bir güvenlik açığı ortaya çıktı. Güvenlik sertifikalarının internete sızdırıldığı ve potansiyel olarak kötü amaçlı yazılım saldırıları için risk oluşturduğu bildirildi. Ancak sızıntı öncelikle Samsung ve LG akıllı telefonlarını etkiliyor. 

Samsung kullanıcıları güvenlik açığına maruz kalabilir!

Google mühendisi Lukasz Siewierski tarafından keşfedilen bir güvenlik açığı, MediaTek yonga setlerini kullanan tüm akıllı telefonları tehdit edebilir. Ancak Siewierski, Samsung ve LG kullanıcılarının kötü amaçlı yazılımdan etkilenebileceğini vurguladı.

Sızan bir Android sertifikası, akıllı telefonunuza kötü amaçlı yazılım yüklemek için kullanılabilir. Sertifikanın oturum açma anahtarını kullanarak Android'den ve tabii ki yonga setinden en üst düzey izinlere erişebilirsiniz. Kötü amaçlı yazılımların farklı şekillerde yayılabileceğini de biliyoruz.

İşletim sistemi oturum açma kimlik bilgileri, uygulamayı “imzalamak” için tasarlanır ve platform sertifikası olarak bilinir. Android’deki uygulamalar ise çeşitli ayrıcalıklara sahip “android.uid.system” ile yürütülür ve sistem izinlerine ek olarak kullanıcı verilerine de erişebilir.

Bu arada Samsung, sorunun bir süredir farkında olduğunu ve güvenlik açığını giderdiğini söylüyor. Şirketten yapılan açıklamada, “2016’dan beri sorundan haberdarız. Bu yüzden güvenlik düzeltmeleri uyguluyoruz. Olası güvenlik açığıyla ilgili herhangi bir güvenlik zafiyeti yaşamadık” ifadelerini kullandı.

Samsung ayrıca kısa bir süre önce kullanıcılarının güvenliğini artırmak için özellikler üzerinde çalıştığını doğruladı. Yeni geliştirilen özelliklerle Samsung, parmak izi teknolojisinin güvenliğini 2,5 milyar kata kadar artırmayı umuyor.

SAMSUNG CİHAZLARDA KARŞILAŞABİLECEĞİNİZ DİĞER GÜVENLİK AÇIKLARINDAN BİRİ DE BU!

Google mühendisleri tarafından yapılan açıklama, Exynos işlemcili Samsung telefonları hedef alan güvenlik açıklarının, APK dosyaları aracılığıyla kullanıldığını gösteriyor. Kötü amaçlı bir yazılım geliştirip bunu harici bir kaynak yardımıyla telefona yükletmeyi başaran bilgisayar korsanı, daha sonra da telefondaki tüm bilgileri ele geçirme imkanı yakalıyordu. Uzmanlar, bu güvenlik açıklarının birkaç ay önce tespit edilen Hermit isimli kötü amaçlı yazılımdakine benzer şekilde istismar edildiğini ifade ediyorlar.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN: https://www.samsung.com/

PlayStation 5 fiyatları düşecek mi? PS5'te indirim sinyali!
Samsung`dan bir modele daha  Android 13 tabanlı One UI 5.0 müjdesi!
Aralık'ta Bitcoin'de bunlar olacak! 
1800 - 5000 lira arasında doğalgaz desteği! Sırtınızdaki dev bir yükten kurtulacaksınız! Hemen başvurun!