27 / 04 / 2024

San Francisco'da evsizlik oranı gittikçe artıyor!

San Francisco'da evsizlik oranı gittikçe artıyor!

Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco’da evsizlik oranı gittikçe artıyor. Evsizler arasında uyuşturucu kullanımının ciddi boyutlara ulaşması da şehir sakinleri arasında tedirginliğe neden oluyor. 



ABD’nin yaşam kalitesi en yüksek şehirleri arasında yer alan Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco’da yükselen konut maliyetleri, şehrin düşük gelirli bölgelerinde yaşayan toplulukları ve sakinleri yerinden ederek evsizlik oranın gittikçe artmasına sebep oluyor. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, evsizler arasında uyuşturucu kullanımının ciddi boyutlara ulaşmış olması da, şehir sakinleri arasında tedirginliğe neden oluyor

San Francisco da evsizlik oranı gittikçe artıyor!

İNGİLTERE'DE EVSİZ SAYISI 25 YILIN REKORUNU KIRMIŞTI


İngiltere İskan Bakanlığı tarafından yayımlanan Ocak-Mart verilerine göre, ülkeye üç aylık dönemde aileler veya bekarlardan oluşan 79 bin 840 hane halkı, evsizlik veya evsizlik riskine karşı yerel makamlardan da yardım aldı. Bu kişilerin yarısından daha fazlası halihazırda evsiz ve bunların yüzde 18'lik kısmı da  başkent Londra'da yaşıyor.

Yine söz konusu konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, diğer bir tarafından da toplamda 104 bin 510 hane halkı, evsizlik sorununu gidermek amacıyla sağlanan geçici konaklama yerlerinde kaldı ve bu rakam bir önceki seneye göre yüzde 10 arttı. Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre 1998 yılında kayıtların başlamasından bu yana "en yüksek" seviyelere ulaştı.

Söz konusu veriler ayrıca mart ayına kadar olan toplam üç aylık dönemde yaklaşık olarak 14 bin hane halkının otellerde veya pansiyonlarda kaldığını ortaya çıkardı.

Yine verilen detaylara göre, bazı kira fiyatları da bir sene öncesine göre yüzde 123 arttı ve bu durum da gecikmiş kira borçlarının artmasına sebep oldu.

San Francisco da evsizlik oranı gittikçe artıyor!

Ayrıca konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, İngiltere'de evsizlere barınma desteği ve danışmanlık hizmeti sağlayan "Shelter" isimli yardım kuruluşu, hükümete özel sektör üzerindeki baskıyı hafifletmek amacıyla daha uygun fiyatlı sosyal konutlar inşa etmesi çağrısı yapmıştı.

Yine paylaşılan detaylara göre, İngiltere Başbakan Rishi Sunak, 24 Temmuz 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, gelecek seçimlere kadar konut yapımını artırma vaadini de yinelemişti.

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan sert uyarı: Ev fiyatları uçar ve insanlar evsiz kalır

Dünya Bankası açıkladı: Deprem nedeniyle 1,25 milyon kişi evsiz kaldı!

İngiltere’de evsiz sayısı son 25 yılın rekorunu kırdı!


Geri Dön