28 / 04 / 2024

Sanayi imarlı arsa alınır mı?

Sanayi imarlı arsa alınır mı?

Arsalar, imar planında belirtilen durumlarına göre farklı amaçlarda kullanılabiliyor. Sanayi imarlı arsalar da üzerinde sanayi işletmesi kurulabilen arsalar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, sanayi imarlı arsa alınır mı?



Sanayi imarlı arsa alınır mı?

Arsalar, imar planında belirtilen durumlarına göre farklı amaçlarda kullanılabiliyor. Örneğin konut imarlı arsalar üzerinde konut, ticari imarlı alanlar üzerinde işyeri, hem konut hem ticari imarlı alanlarda ise her ikisi de yapılabiliyor.


Sanayi imarlı arsalar da üzerinde sanayi işletmesi kurulabilen arsalar olarak karşımıza çıkıyor. Bu tip arsalar genellikle organize sanayi bölgesinde yer alıyor.


Organize Sanayi Bölgeleri kısaca OSB; Sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak, çarpık sanayileşme ve çevre sorunlarını önlemek, kentleşmeyi yönlendirmek, kaynakları rasyonel kullanmak, bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanmak, sanayi türlerinin belirli bir plan dahilinde yerleştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla; sınırları tasdik edilmiş arazi parçalarının imar planlarındaki oranlar dahilinde gerekli idari, sosyal ve teknik altyapı alanları ile küçük imalat ve tamirat, ticaret, eğitim ve sağlık alanları, teknoloji geliştirme bölgeleri ile donatılıp planlı bir şekilde ve belirli sistemler dahilinde sanayi için tahsis edilmesiyle oluşturulan ve Kanun hükümlerine göre işletilen mal ve hizmet üretim bölgeleri olarak tanımlanıyor.


Peki, sanayi imarlı arsa alınır mı? Sanayi imarlı arsa alınırsa ne olur?


Amaç konut değil ise sanayi imarlı arsalar alınabiliyor. Sanayi imarlı arsalar uzun vadede yüksek prim vaat edebiliyor.


İmarı olmayan ev alınır mı?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön