05 / 05 / 2024

Sanayi taşıma planının maliyeti çıkarıldı

Sanayi taşıma planının maliyeti çıkarıldı

İstanbul'da sanayiyi taşıma planının maliyetini çıkaran İSO dün Kadir Topbaş'a raporu sundu



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sanayiyi şehir dışına taşıma planını açıklamasının ardından iş dünyası Kadir Topbaş ile görüşmelere başladı. İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi dün Kadir Topbaş ile bir araya gelerek bir orta yol bulma konusunda girişimlere başladı.

ORTA YOL BULUNMALI
Tanıl Küçük, Kadir Topbaş'a, sanayiyi taşıma projesi ile ilgili bir rapor hazırladıklarını ve maliyet analizi yaptıklarını belirtti. İSO, raporda ortaya çıkan rakamı paylaşmazken bu rakamın oldukça büyük olduğunu da açıkladı. Küçük, "Biz bu planın programlı bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Orta yolu bulmamız lazım. Bir rapor hazırladık maliyetlerle ilgili. Çok büyük miktarda bir rakam çıkıyor ortaya. İstihdam, kıdem tazminatı, makine parkı, makine parkının taşınması ve maliyeti ile ilgili konularda bir rakam çıkardık" dedi. Birçok ilin Sanayi Odası başkanı da İstanbul'un artık bir sanayi şehri olmaktan çıkmasında görüş birliğine varmış durumda. Sanayicinin artık Marmara bölgesinden çıkarak Anadolu'ya kayması gerektiğini belirten başkanlara göre İstanbul Anadolu'daki bölgelerin bir üst yapısı olarak yönlendirici olmalı.

SONUÇLARI ÜYELER İLE PAYLAŞACAK
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile dün görüşen Tanıl Küçük, sonuçları Sanayi Odası bünyesinde de değerlendireceklerini söyledi. Küçük, hafta içi yapılacak olan meslek komitesi toplantısında konuyu gündeme getirerek üyelerine gelişmeler hakkında bilgi verecek.
Barış Ergin/Sabah


Geri Dön