Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan depremzede kadınlara 300 bin lira hibe desteği!
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı depremzede kadınlar için harekete geçti. Üretici kadınlara 300 bin lira hibe desteği verilecek. Desteğini esirgemeyen bakanlık kadınlara alım garantisi verecek
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı deprem bölgesindeki kadınları unutmadı. Desteğini esirgemeyen bakanlık kadınlara alım garantisi verecek. Bu alım garantisi makine ve ekipman alımını da kapsayan 300 bin liraya kadar hibe ile desteklenecek.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) kapsamında açılan çağrı ile firmalar ürünlerini konteyner kentlerde ürettirecek. Kalkınma ajansları 11 ilde bu ürünlere uygun atölyeler kuracak. Kurulan bu atölyelerde depremzede kadınlar hem meslek öğrenecek hem de gelir elde edecek.
11 İLDE 57 GEÇİM KAYNAĞI TESİSİ KURULACAK
Depremden zarar gören 11 ilde başlatılan sosyal girişimcilik seferberliği ile çadır veya konteynerlerde kalan kadın ve genç depremzede girişimciler için gereken kararlar alınmaya başlandı.Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Dünya Bankası koordinasyonuyla yürütülen SEECO Projesi'nde "Sosyal Girişimcilik Merkezleri" kurularak yeni istihdamlar sağlanacak.
Bu merkezler Çukurova Kalkınma Ajansı, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Dicle Kalkınma Ajansı ve Karacadağ Kalkınma Ajansının görev bölgesinde bulunan 11 depremzede bölgesini kapsıyor.Söz konusu olan 11 il; Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Mersin, Gaziantep, Adıyaman, Kilis ve Mardin'de 57 geçim kaynağı tesisi kurulacak.
Bu 11 ilde, iş fikrine sahip olan kadınlar ve gençler iş fikirlerini hayata geçirecek eğitimler alacak, mentorluk destekleri verilecek ve en sonunda da iş fikrini gerçekleştirmek için hibe desteklerinden yararlanacaklar.
Peki söz konusu 11 ilde kurulacak olan bu çalışma tesisleri için Mustafa Varank nasıl bir açıklamada bulundu?
''DEPREMZEDE KADINLARA ALIM GARANTİSİ VERİYORUZ''
Hatay'da depremlerden dolayı büyük hasar gören sanayi sitelerinde inceleme yaparak açıklamada bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, söz konusu çağrı ile konteyner ve çadır kentlerde yaşayan kadınların ürettikleri ürünlere alım garantisi verdiklerini söyledi. Varank konuşmasında şunları kaydetti; "Onların da üretime katılabilmesi için Avrupa Birliği ve Dünya Bankası ile yürüttüğümüz SEECO Projesi var. Depremzede kardeşlerimizin buralarda ürettikleri bütün ürünlere alım garantisi veriyoruz. Bu sayede depremzede vatandaşlarımız çalışıp para kazanabilecek. Biz bu planı da devreye soktuk. Konteyner kentlerde, çadır kentlerde yaptıkları hem üretimlerine destek veririz hem de ürünlerini satın alırız." dedi.
Söz konusu afetzedelerin istihdamına ilişkin katılım için son başvuru 24 Nisan olarak belirlendi.