06 / 05 / 2024

Sancak Enerji Yahyalı projesi için Nordex ile anlaştı!

Sancak Enerji Yahyalı projesi için Nordex ile anlaştı!

133,5 MW Rüzgar Enerjisi lisansı bulunan Sancak Enerji, 52,5 MW’lık Yahyalı projesi için Nordex ile 49 milyon euro tutarında türbin anlaşmasını imzaladı.



2007 yılında kurulan ve portföyünü çeşitlendirerek enerjinin tüm alanlarında var olmayı hedefleyen Sancak Enerji, İzmir-Urla RES, Kayseri-Yahyalı RES ve İstanbul-Çatalca Yamaçtepe RES için türbin tedarik firmalarıyla görüşmelerinin ardından Alman firması NordexEnergyGmbH ile geçtiğimiz aylarda 89 milyon euroluk çerçeve anlaşmasını imzalamıştı. İlk projesi olan 15 MW’lık Urla Res’in tüm anlaşmalarını tamamlayarak inşaat dönemine başlayan Sancak Enerji, aynı zamanda Kayseri-Yahyalı projesi için türbin anlaşmasını imzaladı. 


YENİ SATIN ALMALAR YAPABİLİRİZ 


49 milyon euro tutarındaki anlaşma Sancak Group Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Sancak ile NordexTürkiye Genel Müdürü İbrahim Özarslan tarafından imzalandı.Bugüne kadar 150 milyon dolar tutarında rüzgar enerjisi yatırımı yaptıklarını belirten Haydar Sancak, 2015 yılında yapılacak olan rüzgar enerjisi TM kapasite yarışmasına katılacaklarını ve ölçümleri devam eden 8 lokasyondaki RES projesini satın almak için çalışmalara devam ettiklerini belirtti. 

 

Hedef 1.000 MW'lık güç


Lisansa tabi olmayan güneş enerjisi yatırımı da bulunan Sancak Enerji’nin farklı enerji alanlarıyla ilgili görüşmeleri sürüyor. Enerji sektörünün farklı alanlarına da yatırım yapmayı planlayan Sancak Enerji, 2025 yılında en az 1.000 MW kurulu güce ulaşmayı hedefliyor. Katı atık yönetimi sektöründe de önemli adımlar atan firma, tüm bu çevreci hedefler için kadrosunu da hızlı bir şekilde büyütüyor.


Akşam


Geri Dön