27 / 04 / 2024

Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi bugün açılıyor!

Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenlerine katılmak için İstanbul'a geldi. Erdoğan, aralarında belediye binası, hastane, orman parkı ile eğitim ve kamp merkezlerinin de bulunduğu birçok tesisin açılışını gerçekleştirecek.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenlerine katılmak için İstanbul'da. Erdoğan, aralarında belediye binası, hastane, orman parkı ile eğitim ve kamp merkezlerinin de bulunduğu birçok tesisi hizmete açacak. İstanbul'da onlarca tesis Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün hizmete girecek. Erdoğan önce saat: 11:00'de Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin 530 milyon TL değere sahip 27 eserden oluşan kentsel dönüşüm projeleri anahtar teslim ve toplu açılış törenine katılacak. Erdoğan daha sonra Esenler'e geçip toplam değeri 445 milyon TL olan 17 dev eserin toplu açılış törenine katılacak. Erdoğan son olarak ise Sancaktepe Belediyesi'nin açılışa hazır hale getirdiği tesisleri hizmete alacak. 


TÜRKİYE'NİN EN ÇEVRECİ BELEDİYE BİNASI 


Doğa dostu, alışılmışın dışında hazırlanan yeni Sancaktepe Belediye binasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açacak. Abdurrahmangazi Mahallesi Sevenler caddesi üzerinde inşaa edilen yeni belediye binası 30 bin metrekare kapalı alan, 70 bin metrekare yeşil alandan oluşuyor. Selçuklu-Ösmanii ve günümüz mimarisinin bir sentezi olan, doğa dostu akıllı bina hizmete açıldığında, tüm birim müdürlükleri aynı çatı altında toplanacak ve vatandaşa daha kolay, daha hızlı ve daha kaliteli bir hizmet verilecek. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Türk kültürünün önemli mimari çizgilerini taşıyan, geçmişten geleceğe miras bırakma adına bir anlayışla yola çıktık. Geleneksel Türk mimarisinin özelliklerini taşıyan binamız, Selçuklu-Osmanlı ve günümüz mimarisinin bir sentezi olacak" dedi. Avrupa Gayrimenkul Ödülleri yanşmasında 2 dalda ödüle layık görülen yeni hizmet binasında ayrıca toplam 600 kişilik bir konferans salonu bulunuyor. 


DEV HASTANE AÇILIYOR 


Öte yandan Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi de bugün açılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açacağı hastane 40 bin metrekarelik bir alanda inşa edildi. 400 yatak kapasiteli hastane bünyesinde, profesörler, doçentler ve uzman doktorlar hizmet verecek. Tıp alanındaki birikimin paylaşılıp geliştirileceği eğitim ve araştırma hastanesi, yalnız Sancaktepe'nin değil, çevre bölgelerin de ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitede olacak. Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ileri teknoloji kullanıkırak bilginin üretildiği ve uygulandığı uluslararası standartlarda bir hastane. 


Güreşte büyük başarılara imza atan Sancaktepe Belediyesporlu güreşçiler, yeni tesislerine kavuşuyor. Sancaktepe Belediyesi'nin sporcuları için 13 bin 500 metrekarelik alanda 120 yataklı, yüzme havuzlu, konferans salonlu ve kendine ait spor salonu olan Güreş Eğitim ve Kamp Tesisleri'nin açılışını da yine Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak. Bir diğer önemli yatınm olan 155 dönüm alana kurulan Sancaktepe Orman Parkı da hizmete giriyor. İçerisinde; çocuk oyun alanları, spor alanları, etkinlik alanı, oturma alanları, piknik alanları, çeşmeler, kır kahvesi, mescit, yürüyüş yolları ve otopark bulunuyor. İstanbul'un tarihi, kültürel ve doğal yapısına en uygun şekilde hazırlanan alan sadece Sancaktepe'ye değil, tüm İstanbul'a hizmet verecek yeni bir eser, yeni bir değer niteliği taşıyor.


Yeni Akit 


Geri Dön