01 / 05 / 2024

Sancaktepe'de arsa fiyatları yüzde 120 arttı!

Sancaktepe'de arsa fiyatları yüzde 120 arttı!

Ulaşım imkanları ile dikkatleri çeken Sancaktepe‘de arsa fiyatları son 4 yılda yüzde 120 arttı. İlçede ortalama arsa metrekare fiyatı 2.040 TL...



Sancaktepe, son dönemde Anadolu Yakası'nda önemini artıran ilçeler arasında yer alıyor.  İlçe Sabiha Gökçen Havalimanı'na olan bağlantıları, TEM otoyolu ve TEM-Kartal bağlantı yolunun sağladığı ulaşım kolaylıkları nedeniyle ilgi çekiyor. 

Endeksa'nın CEO'su Görkem Öğüt, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile bağlantılı inşa edilen Kuzey Marmara Otoyolu'nun Anadolu yakasında iki çıkış noktası arasında bulunan Sancaktepe’de, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük Şehir Hastanesi’nin hizmete girecek olmasının bölgede konut ve ticari alanlara olan ilgiyi artırdığını ifade etti. 

Metrekare fiyatı 2 bin 367 TL

Sancaktepe'de konut fiyatları son 4 yılda yüzde 52 oranında arttı. İlçede ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 367 TL, ortalama konut fiyatı 260 bin TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 19 yıl olarak açıklandı. Sancaktepe'de konut yatırımında 2 mahalle öne çıkıyor. Emek Mahallesi'nde ortalama konut metrekare satış fiyatı 4 bin 90 TL, Veysel Karani Mahallesi'nde ise ortalama konut metrekare satış fiyatı 3 bin 750 TL. Her iki mahallede konut yatırımının geri dönüş süresi 25 yıl. İlçe genelinde ortalama arsa metrekare satış fiyatı 2 bin 40 TL. . Arsa satış fiyatları son 4 yılda yüzde 120 seviyesinde arttı.


Geri Dön