Kentsel Dönüşüm

Sancaktepe'de kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı! İlçede 3 bin 12 riskli bina var

İstanbul Sancaktepe'de kentsel dönüşüm için her binanın MR'ı çekildi. Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü kentsel dönüşüm çalışmalarının 6 bölgede devam ettiğini belirtti. İşte detaylar...Bu kapsamda, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, kentsel dönüşüm çalışmalarının 6 bölgede devam ettiğini kaydederek "Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi" kapsamında belirledikleri ve tespit edilen 3 bin 12 adet bina yani 10 bin 650 adet bağımsız bölümün riskli yapı ve bunların yenilenmesi gerektiğini bildirdi

İstanbul'da olası deprem riskine karşın kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, kentsel dönüşüm çalışmalarının 6 bölgede devam ettiğini kaydederek "Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi" kapsamında belirledikleri ve tespit edilen 3 bin 12 adet bina yani 10 bin 650 adet bağımsız bölümün riskli yapı ve bunların yenilenmesi gerektiğini bildirdi.

 

İlçede, Fatih Mahallesi Maltepe Cezaevi önü, Akpınar Mahallesi Eriklipınar mevkii, Yenidoğan Mahallesi Hilal Rezerv Yapı Alanı, Mevlana Mahallesi Öztepe mevkii, Osmangazi Mahallesi Tavşantepe mevkii ve Yenidoğan olmak üzere 6 bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü,yaptığı açıklamada, depremle alakalı afet eylem planı hazırladıklarını belirtti.

İşte kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin tüm detaylar...

Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi üzerinde de yoğun çalışmalar yaptıklarını söyleyen Döğücü, bu noktada Sancaktepe'de toplam 35 bin 500 bina ve 172 bin 530 bağımsız bölüm bulunduğunu anlattı.

Döğücü, bütün veriler üzerinde tek tek çalışıldığını açıklayarak, her binanın MR'ının çekildiğini söyleyerek, "İlçenin şu anda kentsel dönüşümle ilgili ne yapılması gerektiği, hangi binanın yapı stoklarının ne durumda olduğu hepsi belirlenmiş, Bakanlığımıza sunulmuş durumda. Dolayısıyla buralarda neler yapılacağıyla ilgili önerilerimizi de belirledik." diye konuştu.

 

İlçede yapılan çalışmalarda 8 sıkıntılı bölge tespit edildiğine dikkati çeken Döğücü, bunlarda da mülkiyet sorunlarının bulunduğunu dile getirdi.

Dönüşüm çalışmalarını yaparken plan notlarını da kolaylaştırdıklarını dile getiren Döğücü, ifraz koşulu için 750 metrekare şartı olduğunu fakat bunu rahatlattıklarını kaydetti.

Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü, dere boylarındaki yerlerle alakalı çalışmaları eski yoğunluğunu koruyabilecek kolaylığa getirdiklerini aktardı.

Sancaktepelilerin oturulamayacak durumdaki evlerini yıkıp bir an evvel yenisini yapabilmeleri için çalıştıklarının altını çizen Döğücü, bundan sonra hızlı bir şekilde bu dönüşümün yapılacağına inandıklarını vurguladı. Döğücü, "İlçemizde toplu konutlarla alakalı bir 60 dönümlük yerimiz var. Bakanlığımızla orayı konuştuk. Oraya bir sosyal konut projemiz de var. Hemen hemen 1500'e yakın sosyal konutumuzu oraya yapacağız." diye ifade etti.

İLÇEDE 3 BİN 12 RİSKLİ BİNA VAR

Depreme hazırlık yapılabilecek alanlarda mümkün olduğu kadar tüm çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Döğücü, "Kentsel Dönüşüm Strateji Belgemiz kapsamında belirlediğimiz, tespit edilen 3 bin 12 adet binamız yani 10 bin 650 adet bağımsız bölümümüz riskli yapı ve bunların yenilenmesi gerekiyor." dedi.

Çalışanların maaşlarına asgari ücret düzenlemesi! Zam yapılmayanın da maaşı artacak! İşte o artış rakamları...

Euro yatırımcıların gözü Avrupa Merkez Bankası'nda! Euro ne kadar? ECB faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Arabuluculuk dönemi 1 Eylül'de başlıyor: Artık ‘Almanya’dan oğlum gelecek’ sözüyle kiracı çıkarılamayacak!