Kent Haberleri

Sandık görevli ücreti yattı mı? 2023 sandık görevlisi parası ne kadar?

14-28 Mayıs tarihinde gerçekleşen seçimlerde sandıkta görev yapan vatandaşlar ödemelerin detaylarını sorguluyor. Peki, Sandık görevli ücreti yattı mı? 2023 sandık görevlisi parası ne kadar? İşte detaylar...turu olan 28 Mayıs tarihinde görev alanlar tarafından sorgulanmaya devam ediyor

2023 Sandık görevlisi ücretleri, 14 Mayıs seçimleri ve 2. turu olan 28 Mayıs tarihinde görev alanlar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Vatandaşlar YSK tarafından sandık kurulu ücretlerine ilişkin yapılacak açıklamaları merakla takip ediyor.

Peki, Sandık görevli ücreti yattı mı? 2023 sandık görevlisi parası ne kadar? İşte detaylar...

Milliyet'te yer alan detaylara göre, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinden sonra 2. tura kalan 28 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimlerinde sandık görevlisi olarak görev alanlar, 2023 sandık kurulu ücretlerinin yatırılmasını bekliyor. Sandık görevlisine ücret verilirken müşahitler, herhangi bir ücret almıyor.

SANDIK GÖREVLİSİ HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK? 

14 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinden sonra ödenmesi beklenen sandık kurulu ücretlerinin 2.turdan sonra ödenmesi bekleniyordu. 2.tur seçimler ise 28 Mayıs günü gerçekleşti. Henüz YSK'dan sandık görevlisi ücretlerinin ödeneceği tarihe ilişkin bir açıklama gelmedi. Ödemelerin bu ay içerisinde gerçekleşmesi beklenenler arasında yer aldı.

Sandık görevlisi ödemelerinin ödeneceği kapsamın dışında kalan müşahitler, gönüllülük esasına göre görev aldığı için herhangi bir ücret alamayacak.

2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR? 

2023 yılında yapılan seçimlere dair sandık görevlisi ücretlerinin tutarı henüz açıklanmadı. Fakat önceki seçim olan 2019 seçimlerinde aşkan ve üyelere 261 lira, siyasi parti temsilcilerine ise 130 lira ödeme yapılmıştı. Bu sene seçimleri için ödenmesi ön görülen miktar da 867 lira civarında.

2. TUR İÇİN AYRI ÜCRET ÖDENECEK Mİ? 

28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen seçimlerde 2. tur için ayrı sandık görevlisi ücret ödenmesi konusu gündemde merak edilen konulardan biri. Henüz ayrıntılı bilgi bulunmasa da 1.ve 2.tur için iki ayrı ücret ödenmesi gündemde yer alıyor.

SANDIK GÖREVLİSİ PARASI NEREDEN ALINIR? 

Önceki seçimlerde sandık görevlisi ücretleri il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılan hesap aracılığıyla yapılmıştı. Bu sene düzenlenen seçimin ücretlerinin de bankalardan kimlik ibrazı ile alınması bekleniyor. Konuya ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor.

Benzine 2.70 TL, motorine 1.37 TL zam! Fiyatlar sil baştan değişti! Sürücüler şimdi yeni rakamlara bakın! 

Depremzedelerin asgari ücreti 13 bin 500 TL mi olacak? Çalışanlar dikkat!