Ekonomi

Sandık görevlisi nasıl olunur? 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi olmak için nereye başvurulur?

Seçim yaklaşırken, sandık görevlisi nasıl olunur, nereye başvurulur? soruları sorulmaya başlandı. İşte detaylar!Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de sonuçların sayımı sırasında ve oy kullanma işleminde yer alacak sandık görevlileri bulunacak

Türkiye, 14 Mayıs tarihinde sandık başına giderek vatandaşlık görevini yapacak. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de sonuçların sayımı sırasında ve oy kullanma işleminde yer alacak sandık görevlileri bulunacak. Sandık görevlisi başvurusu ve ücreti de bu nedenle de merak edilip araştırılmaya başlandı. Seçimlere kısa bir süre kala görev almak isteyen vatandaşlar nereye başvuracağını ve ne kadar ücret alacağını sorguluyor.

Peki, “Sandık görevlisi nasıl olunur? 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi olmak için nereye başvurulur?” İşte detaylar…

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ 2023 NE KADAR?

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlerde görev alacak sandık görevlisi ücretleri henüz netlik kazanmadı. Konu ile ilgili gerekli açıklamalar geldiği zaman Yüksek Seçim Kurulu’nun yapacağı açıklamalar, haberimizde yer alacaktır.

2019 yılında yerel yönetimlerin belirlendiği seçimde sandık görevli ücretleri şu şekildeydi;

SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İdare amirleri, zabıta amir ve memurları, Askeri Ceza Kanunu'nun 3. maddesinde yazılı (sivil memurlar dâhil) askeri şahıslar, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve adaylar sandık kurullarına seçilemezler.

Bununla birlikte sandık görevlisi olmak için gerekli şartlar arasında

SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURUSU NEREYE VE NASIL YAPILMAKTADIR?

Seçimlerde görev yapacak olan sandık görevlileri çeşitli kategorilere ayrılmaktadır. Bunlardan biri de siyasi partilerin belirlediği sandık görevlileri olmaktadır. Siyasi partiler, seçime girecekleri bölgedeki sandık görevlilerini belirlemek adına Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunabilirler. Bu başvuru, belirlenen kişilerin adlarının ve diğer bilgilerinin yer aldığı bir formun doldurulması ile gerçekleştirilir.