Genel

Sandıktan çıkan yüzde 50 gayrımenkul sektörünü canlandıracak!

Yalçıntepe Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe, AK Parti'nin yüzde 50'lik seçim zaferine ilişkin olarak gayrımenkul sektörünü, ekonomik büyümenin lokomotif sektörü olan inşaat ve gayrımenkul alanlarında büyük bir patlama yaşanacağını belirtiyor

 Yalçıntepe Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe, AK Parti'nin yüzde 50'lik seçim zaferine ilişkin olarak gayrımenkul sektörünün yeni bir atağa kalkacağını, ekonomik büyümenin lokomotif sektörü olan inşaat ve gayrımenkul alanlarında büyük bir patlama yaşanacağını belirtiyor.

Türkiye ve dünyada geniş yankılar uyandıran seçim sonuçlarının ardından devam eden istikrar ortamının öncelikle inşaat ve gayrımenkul sektörlerine yansıyacağı ifade ediliyor. Prestijli inşaat projeleri üstlenen Yalçıntepe Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe, önümüzdeki dönemde inşaat ve gayrımenkul sektörlerinin yükselişinin süreceğini belirterek, siyasal istikrara paralel olarak arz ve talepte büyük bir patlama yaşanacağının altını çiziyor. Krizlerden en çok inşaat sektörünün etkilendiğini ifade eden Yalçıntepe, ekonomik canlanmaya koşut olarak yine öncelikle inşaat sektörünün atağa kalktığını belirterek, yeni dönemde sektörel büyümenin ciddi bir ivme kazanacağını, söz konusu gelişmenin ekonomik büyümeye de önemli katkılar sağlayacağını vurguluyor.



Çılgın projeler çılgın büyüme sağlar
Başbakan Erdoğan'ın seçim mitingleri sırasında birçok şehirde büyük vaatlerde bulunduğunu ve çılgın projelerini açıkladığını belirten Yalçıntepe, söz konusu projelerin yürürlüğe girmesiyle sektörün yurtiçinde çılgın bir büyüme oranına ulaşacağını, bu gelişmenin aynı zamanda ciddi bir istihdam yaratarak işsizlik oranını birkaç basamak birden düşüreceğini söylüyor. Başbakanın açıkladığı hemen hemen tüm projelerin altyapıya yönelik projeler olduğunu belirten Yalçıntepe, projelerin hayata geçmeye başlamasıyla birlikte Türkiye'nin büyük bir şantiye alanına dönüşeceğinin altını çiziyor.



2001 krizinde Türkiye'de inşaat sektörünün yüzde 17 daralma yaşadığını, ardından 2002'de yüzde 13.9, 2003'de yüzde 7.8, 2004'de yüzde 14.1, 2005'de yüzde 9.3, 2006'da yüzde 18.5, 2007'de yüzde 5.7 büyüme gösterdiğini, 2008 ve 2009 yıllarında global kriz nedeniyle bocalayan sektörün 2010'da yeniden canlandığını ifade eden Yalçıntepe, sektörün şu an yeni bir atılıma girdiğini ve altın yıllarını yaşama beklentisi içinde olduğunu belirtiyor.