29 / 04 / 2024

Sanko Ereğli Çimento'yu satın aldı!

Sanko Ereğli Çimento'yu satın aldı!

Sanko Holding, dünyanın en büyük çimento üreticilerinden Fransız Lafarge Grubu'nun, Türkiye'deki yatırımlarından Ereğli Çimento'yu satın aldı..



Sanko Holding, dünyanın en büyük çimento üreticilerinden Fransız Lafarge Grubu'nun, Türkiye'deki yatırımlarından Ereğli Çimento'yu satın aldı. Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bulunan Lafarge Ereğli Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin hisselerinin tamamı Sanko Holding tarafından satın alma işlemi gerçekleştirildi. Sanko Holding, yılda yaklaşık 5 milyon ton klinker ve 7.2 milyon ton çimento öğütme kapasitesine sahip Adıyaman, Narlı ve Bartın çimento fabrikaları ile sektörün en önemli oyuncularından biri konumunda bulunuyor. 


1991'DE ÜRETİME BAŞLADI 

Sanko, çimento üretiminin yanı sıra, 14 beton santraliyle hazır beton sektöründe de önemli gruplardan birisi durumunda. Sanko Holding'in Lafarge Ereğli Çimento'yu satın almasına ilişkin sözleşme, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu'nun da katıldığı törenle Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Sanko Çimento Grup Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve Lafarge Yetkilisi Brice Audren Riche tarafından imzalandı. Sanko İstanbul merkez binasında düzenlenen imza törenine, iki gruptan üst düzey yöneticiler de katıldı. Ereğli Çimento, 1991'de Lafarge ve Amaç Denizcilik ortaklığında kuruldu. Firma, 1996'da tamamen Lafarge bünyesine geçti. 2009'da Lafarge Aslan'ın Oyak Grubu'na satılmasıyla Lafarge Ereğli yönetimi, Cementia A.G. tarafından yürütülmeye başlandı. 


Sabah


Geri Dön