06 / 05 / 2024

Sanko, Gaziantep'te 15 bin konutluk proje yapacak!

Sanko, Gaziantep'te 15 bin konutluk proje yapacak!

Emlakta Anadolu devrimi... Kentleşme çalışmalarının hızlandığı Gaziantep, Adana, şžanlıurfa, Kayseri, İzmir gibi kentlerde emlak fiyatlarında yüzde 100'leri aşan artışı var. Bu potansiyeli gören yatırımcılar da yeni projelerle bu pastadan pay almayı hedef



 

Geçen hafta şžanlıurfa'da metrekare fiyatlarının İstanbul'un gözde semtlerini geride bıraktığı haberi Anadolu emlak piyasasını yeniden gündeme getirdi. Köy nüfusunun azalması, kentleşme çalışmaları emlak fiyatlarına da yansıyor. Adana, Gaziantep, Mersin, İzmir, Kocaeli, Kayseri, Samsun emlak fiyatlarındaki artışta liderlik koltuğunda oturuyor. Anadolu'da fiyatları artıran birkaç neden var.

Birincisi,  TOKİ  ve diğer altyapı yatırımları. Belediyelerin başlattığı kentleşme faaliyetleri fiyatlarını artırıyor, altyapısı tamamlanmış, imar sorunu giderilmiş şehirlerde fiyatlar hızla artıyor. İkinci neden; alışveriş merkezleri ve diğer inşaat projeleri. Avi Alkaş, 'Bölgesine ve projesine göre değişmekle birlikte alışveriş merkezi yatırımları o bölgedekileri mutlu ediyor. Samsun ve Malatya bu konuda çok iyi iki örnek' diyor.

DUBLE YOL DOPİNGİ

Anadolu'yu cazip kılan bir başka unsur da İstanbul'da arsa fiyatları ulaşılması zor bir noktaya gelmesi. Formula 1 pistinin müteahhiti olan Ayhanlar İnşaat'ın koordinatörü Ayhan Turgut 'Yönümüzü Anadolu'ya çevirdik, duble yolların olduğu bölgeler,  İzmir  Yolu ve Anadolu'daki çılgın projelere emlak piyasasını canlandıracak. İzmir de bu canlılıktan payına düşeni alacak' diyor. şžirket bu güzergahta konut, alışveriş merkezi, otel yapıyor.

Konukoğlu 130 milyon dolar yatırım yapacak

Fiyatların hızlı yükseliş gösterdiği illerden biri Gaziantep. Sanko Holding'in yaptığı Sankopark bölgede ciddi bir hareketlilik sağladı, ardından Sinpaş'ın Antepia'sı geldi. Bu potansiyeli değerlendirmek isteyen Sanko Holding'in Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, şehir içindeki arsasına holding binası ile birlikte rezidans veya bir ticaret merkezi yapacaklarını söyledi. 130 milyon dolarlık yatırım yapacak olan şirket, daha sonra 15 bin konuttan oluşan yeni bir yatırıma da başlayacak.

Konut daha karlı

Türkiye'nin farklı illerine alışveriş merkezi yapan Multi Development Türkiye de bu gerçeği saptayıp yeni bir yol haritası çizdi. Konut yapımına da soyunan şirket, ilk konut projesini Kayseri'de yapıyor. şžirket CEO'su Hulusi Belgu, 'Mersin'de yaptığımız Forum Mersin'den sonra bölgedeki evlerin değeri yüzde 400'e yakın arttı. Bundan niye bizde pay almayalım dedik ve Anadolu'daki arazilerimizin bazılarına AVM ile birlikte konut yapacağız, geri dönüşümü fazla kısa' diyor. Multi'nin Erciyes manzaralı 200 dairesine büyük talep var. Kayseri'nin ardından Diyarbakır ve Adana'da konut projeleri var.

Esin Gedik / AKşžAM

 


Geri Dön