29 / 04 / 2024

Şanlıurfa Balıklıgöl'deki Halil-ürrahman Medresesi'nin arazi mecliste!

Şanlıurfa Balıklıgöl'deki Halil-ürrahman Medresesi'nin arazi mecliste!

Şanlıurfa Balıklıgöl'deki Halil-ürrahman Medresesi'nin bulunduğu arazinin satışa çıkarıldığı iddiası meclis gündemine taşındı..



Şanlıurfa Balıklıgöl deki Halil-ürrahman Medresesi nin arazi mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa Balıklıgöl'deki Halil-ürrahman Medresesi'nin bulunduğu arazinin satışa çıkarıldığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından yanıtlandırılmasını talep etti. 

Mahmut Tanal, Şanlıurfa'da bulunan Balıklıgöl'ün satışa çıkarıldığı iddialarına ilişkin olarak 5 soru sordu.

Tanal'ın soruları

1- Dünyanın tek doğal akvaryumu olarak bilinen Balıklıgöl'deki Halil-ürrahman Medresesi'nin bulunduğu alanın 62 metrekaresi arsa adın altında satışa sunulduğu iddiaları doğru mudur?

2- Türkiye'nin kültür miraslarından biri olan Balıklıgöl'deki Halil-ürrahman Medresesi'nin bulunduğu alanın 62 metrekaresinin değerinin 9 milyon lira olarak belirlendiği doğru mudur?

3- Satışı için internet üzerinden çıkan ilanda, medresenin bulunduğu alan için "İnşaat izni yoktur. Toplam hisse; işaretli yapılar + suyun 4 metresini içermektedir. Dünyevi deği, ugrevi değeri çok fazladır" yazmaktadır. Uhrevi değere pahabiçilmesine bakış açınız nedir?

4- Bakanlığınız uhrevi değere pahabiçilmesi konusunda ne yapacak? Müdahale edildi mi? Edilmediyse neden?

5- Bakanlığınızca kültürel değerlere sahip çıkılması gerekirken sessiz kalmanızın nedeni nedir?

 


Geri Dön