Kent Haberleri

Şanlıurfa Birecik'te depremzedeler için yapılan bloklardan 13'ünün kaba inşaatı tamamlandı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından temeli atılan 4 bin 469 konutun yapımı sürüyor.Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde depremden etkilenenler için Çoğan Mahallesi'nde toplamda 26 bloklu 534 konut inşa ediliyor

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerinden etkilenen 11 şehirde, konutları yıkılan ya da ağır hasar alanların barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde depremden etkilenenler için Çoğan Mahallesi'nde toplamda 26 bloklu 534 konut inşa ediliyor.

Paylaşılan detaylara göre, kaba inşaat çalışmaları tamamlanan toplamda 13 blokta iç zemin çalışmalarına başlanırken bazı etaplarda da örnek konutlar tamamlandı. Verilen bilgiye göre etaplar halinde yükselen konutların en kısa zamanda depremzedelere teslim edilmesi hedefleniyor.

5 ayda büyük mesafe alındı

Aktarılan bilgilere göre, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Anadolu Ajansı muhabirine, depremlerden sonra yaşanan olağanüstü bir çalışma, birliktelik ve dayanışma ruhuyla 5 aylık zamanda çok büyük mesafe katedildiğini kaydetti.

Verilen detaylara göre, söz konusu depremden sonra vatandaşların geçici barınma merkezine alındığını, birçok ihtiyaçlarının giderildiğini ve hasar tespitlerinin gerçekleştirildiğini kaydeden Vali Ayhan, bunların dışında vatandaşların kalıcı konutlarına geçmeleri için başlatılmış olan çalışmaların da hızlı bir biçimde sürdüğünü bildirdi.

Vali Ayhan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada vatandaşların kış mevsimini evlerinde geçirmelerini sağlamayı planladıklarını kaydederek, "Şehrimizde de şu an hem Eyyübiye bölgesi hem Karaköprü ilçesi hem de Birecik'te yoğun bir biçimde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutları inşaatı yükseliyor. Yaklaşık olarak 5 bin konutun ihalesi gerçekleştirildi ve hızlı bir biçimde yükseliyorlar. Tabii köy konutlarının da ihaleleri de yapıldı köy evlerimiz de inşa ediliyor. İnşallah sene sonuna kadar bunları yetiştirmiş olacağız. Yani depremzede vatandaşlar konutlarına geçene kadar bize dur durak yok ve sahada titiz bir biçimde, hassas bir şekilde takip ediyoruz bunları." diye konuştu.

Yaptığı açıklamada depremzedelere hak sahipliği işlemlerinden sonra evine en yakın yerde yapılan evlerin kurayla verileceğine değinen Ayhan, "Dolayısıyla vatandaşlar bu konuda müsterih olsunlar. Hak sahipliği konusunda ilçelerimize, oluşturmuş olduğumuz ofislerimize müracaat etmeleri yeterli oluyor zaten." diye konuştu.

Vali Ayhan, şehirde 12 bin 169 binanın ağır hasarlı olduğunu, bunlardan hukuki süreci bitenlerin hepsinin yıkım ihalesinin yapıldığını kaydederek,  iki ay içinde ağır hasarlı, orta hasarlı binaların yıkımını tamamlamayı planladıklarını belirtti..

"Kasım sonu itibarıyla teslim etmiş olacağız"

Şanlıurfa Birecik ilçesinde inşa edilen konutların Yapım Müdürü Mehmet Tunç, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan üzücü depremden sonra hızlı bir biçimde konutların yapımına başladıklarını kaydetti.

Tunç açıklamasında toplamda 26 bloktan 13 tanesinin kaba inşaatının tamamlandığını kaydederek, "İnce inşaat hızlı bir biçimde sürüyor, vatandaşlarımıza kasım ayı sonu itibarıyla biz bu evleri teslim etmiş olacağız. 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlardan oluşmaktadır, şu anda numune dairesi yapmış olduğumuz 3 oda 1 salon dairenin brüt alanı 105 metrekare, net alan 89 metrekareden oluşmaktadır." dedi.

Depremin vurduğu Malatya'da ticaretin kalbi yeniden ayağa kaldırılacak!

Fay hattına ve dere yataklarına artık bina yapılmayacak!

SON DAKİKA DEPREMLER LİSTESİ! Az önce deprem mi oldu? 7 Temmuz deprem listesi...

Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıklayarak uyardı: Buralarda deprem bekleniyor!