28 / 04 / 2024

Şanlıurfa Karakoyun Köprülü Kavşağı için yıkımlar başladı!

Şanlıurfa Karakoyun Köprülü Kavşağı için yıkımlar başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Karakoyun Köprülü Kavşak projesi için yıkımlar başladı.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından istimlak bedelleri ödenen Hızmalı Mahallesindeki 85 binanın yıkım çalışmaları başladı. Karakoyun, Hızmalı, Süleymaniye, Akşemsettin ve Devteşti Mahallesinin trafik akışını rahatlatacak proje kapsamında Hızmalı Mahallesi ile Karakoyun Mahallesi arasına köprülü kavşak inşa edilecek.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karakoyun köprülü kavşak projesi kapsamında Hızmalı mahallesinde gerçekleştirilen yıkım çalışmalarına katıldı. Mahalle sakinleriyle birlikte yıkım çalışmalarını izleyen Başkan Çiftçi, teknik ekipten yapılan çalışmalar hakkında bilgiler de aldı.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'nın temel sorunlarına el atıyoruz. Karakoyun Mahallesi Karakoyun deresi ile Süleymaniye Mahallesi arasında ulaşımı rahatlatabilmek Karakoyun köprülü kavşağı, Karakoyun deresinin sağ ve sol tarafının genişletilmesi, bulvar haline getirilmesi ve bunun da Süleymaniye mahallesi ile Devteşti bölgesine bağlanması projesi var. Süleymaniye mahallesinde yıkım çalışmalarına başladık. 85 yapının bedeli Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığımız tarafından kamulaştırma bedelleri ödenerek 10 milyon liralık bir kamulaştırmayla buranın yıkımı gerçekleştiriliyor." diye konuştu.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön