Kent Haberleri

Şanlıurfa'da depremlerde ağır hasar gören 63 okulun yerine yenileri inşa edilecek!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da yıkımı için karar verilen ağır hasarlı toplam 63 okulun yerine çelik konstrüksiyon yapılar inşa edilecek.Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri toplamda2 bin 747 okulda hasar tespit çalışmaları gerçekleştirdi

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da yıkımı için karar verilen ağır hasarlı toplam 63 okulun yerine çelik konstrüksiyon yapılar inşa edilecek.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri toplamda2 bin 747 okulda hasar tespit çalışmaları gerçekleştirdi.

Yapılan incelemelerde 63 okulun ağır, 37'sinin orta hasarlı, 970'inin az hasarlı diğerlerinin ise hasarsız olduğu bildirildi. Az hasarlı okulların tadilatı kısa zaman içerisinde yapıldı ve buralarda eğitime devam edildi.

Yine paylaşılan detaylara göre, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada yaklaşık olarak 100 okulun ağır ve orta hasarlı olduğunu, 63 okulla ilgili yıkım kararı verildiğini kaydetti.

Yaptığı açıklamada hasar tespit çalışmaları yapılmadan okullara öğrenci almadıklarını kaydeden  İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, ağır ve orta hasarlı okullarda eğitim alan öğrencilerin taşımalı sistemle en yakın okullara ilişkilendirildiğini ve eğitimlerine buralarda sürdünü kaydetti. 

Yeni okullar çelik üzerine yapılacak

Yine aktarılan detaylara göre, ağır ve orta hasarlı okullarla ilgili maliyet hesaplamalarının devam ettiğini de dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, şunları kaydetti: "Bugün itibarıyla elimize ulaşmış olan karar ile toplamda 63 okulun yıkım kararı geldi.

37 okul ise orta hasarlı. Bu okullarda performans analizi yapılacak ve güçlendirme maliyetleri de hesaplanacak. Eğer bu okullar güçlendirilecekse güçlendirilecek eğer güçlendirilmesi gerekmiyorsa da yıkılacak ve yerine yeni okullar inşa edilecek. Yeni inşa edilecek olan bu okullarda hızlı aksiyon alabilmek için çelik konstrüksiyon yapılarla ilgili çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Artık proje aşamasına geçmek üzere. Yaklaşık olarak 3 ay içinde ihale aşamasına dönüşmüş olacak. Çelik yapılar üzerinde hafif yapılar yapılacağı için hızlı şekilde bu okullar tamamlanacak."

Kahramanmaraş Türkoğlu'ndaki deprem konutları yükseliyor!

KOSGEB'in deprem bölgesindeki girişimcilere geri ödemesiz vereceği desteklerin limiti artırıldı!

Çimento sektörü depremler sebebiyle yaşanacak dönüşüme odaklandı!