28 / 04 / 2024

Şanlıurfa'da depremzedeler için yapılan köy konutları en kısa zamanda teslim edilecek!

Şanlıurfa'da depremzedeler için yapılan köy konutları en kısa zamanda teslim edilecek!

Şanlıurfa'daki depremzedeler için yapılan deprem konutlarının inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Vali Şıldak, kırsalda 242 konutun yapımının başladığını, bir bölümünün tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. İşte çalışmalardaki son durum...



Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen 11 il arasında Şanlıurfa da yer alıyor. Şanlıurfa'daki depremzedeler için yapılan deprem konutlarının inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. 

Şehirde, arazi belirleme ve zemin etüdü çalışmalarından sonra köy evlerinin inşaatlarına başlandı. Şehrin farklı kırsal bölgelerindeki konutların kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. 

Şanlıurfa da depremzedeler için yapılan köy konutları en kısa zamanda teslim edilecek!

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentteki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu ve depremzedeler için yapılan köy konutları çalışmalarının hızla sürdüğünün altını çizdi. 

İnşası süren konutları en kısa sürede teslim etmeyi planladıklarına dikkat çeken Şıldak, "Kırsal bölgelerimizde de depremin yoğun etkisi görülmüştü. Bu etkileri de ortadan kaldırmak ve yaraları sarmak amacıyla şu an kırsalda 242 konutun yapımı başladı ve devam ediyor. Bir kısmı tamamlanma aşamasına geldi. 156'sı da proje aşamasında" ifadelerine yer verdi. 

Şıldak, hedeflerinin 900 ila 1000 civarında, kırsal bölgelerde konut inşa etmek olduğunu aktardı ve "Vatandaşlarımıza bunları da en kısa zamanda teslim etmeyi öngörmekteyiz" diye konuştu. 

Şanlıurfa da depremzedeler için yapılan köy konutları en kısa zamanda teslim edilecek!

Vali Şıldak, yaptığı son dakika açıklamasında vatandaşlara en hızlı şekilde hizmet sunmak çabası içinde olduklarının altını çizdi. 

Şıldak, Valilik, kaymakamlıklar ve diğer kurumlarla depremin hasarlarının ortadan kaldırılması, merkezde ve kırsalda konutların inşa edilmesi için güçlü bir koordinasyon ve iyi bir tempoyla ilerlediklerine dikkat çekerek açıklamasını tamamladı. 

Bunun yanı sıra, geçtiğimiz günlerde Malatya'da meydana gelen 4.8'lik depremin ardından, Şanlıurfa'daki hasarlı binalar gündeme gelmişti. 

Gazete Duvar'da Fatma Keber'in aktardığına göre, Kasım ayının sonuna gelinmesine rağmen merkezdeki hasarlı binaların çoğunun yıkılmadığının görüldüğü ve artçı depremlerin de binaların her an yıkılacağı endişesine neden olduğu belirtilmişti. 

Vatandaşlar, hasarlı binaların da depremlerde kendiliğinden yıkılacağından endişe duyduklarını belirterek, yetkililerden durumla ilgilenmelerini ve en kısa sürede çözülmesini talep ettiler. 

İstanbul'un en sağlam zeminli 7 alanı açıklandı! İstanbul'un bu bölgelerinde oturmuyorsanız aman dikkat!

Kuşadası'ndaki lüks sitenin sakinleri ‘istinat’ kabusu yaşıyor! Ölümden döndüler!

Malatya'da çalışmalar tam gaz: Orta hasarlı binalar, yerinde dönüşüm,  TOKİ  konutları... Hem tarih hem rakam verildi!


 


Geri Dön