06 / 05 / 2024

şžanlıurfa'da İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi!

şžanlıurfa'da İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi!

şžanlıurfa Belediye Meclisi, oluşturulacak 'Müzik müzesi'ne, mart ayında uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan ve tedavisi devam eden sanatçı İbrahim Tatlıses 'in adının verilmesini kararlaştırdı



 

şžanlıurfa Belediye Meclisi eylül ayı toplantısı, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba başkanlığında yapıldı. Gündem maddelerine geçmeden önce bazı konularda Belediye Meclisine sunulan önergelere yer verildi.

Son dönemlerde gecekondu semtlerinde yer alan tek katlı eski evlerin 'Yap - Sat' modeliyle birden fazla kat olarak inşa edilmesinin denetlenebilmesine ilişkin bir komisyon kurulması, turistik bölgelerde ziyaretçileri rahatsız eden dilencilere ve madde bağımlılarına ilişkin çalışmalar yapılması ve şehitler için taziye ziyaretlerinin Haleplibahçe Mahallesindeki belediye sosyal tesislerinde kabul edilmesi konuları görüşülerek karara bağlandı.

Toplantının son bölümünde Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe 'nin talebiyle oluşturulacak müzeye, sanatçı İbrahim Tatlıses 'in adının verilmesi gündeme getirildi. Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edilen karara göre, Harrankapı Caddesi 'nde yer alan 1960 'lı yıllarda şžanlıurfa müzik kültürünün icra edildiği önemli mekanlardan biri olan ve 'Yasin 'in Kahvesi' olarak da adlandırılan bina, restorasyonunun tamamlanmasının ardından bu ad altında müze olarak hizmet verecek.

Oylamanın ardından söz alan Belediye Başkanı Fakıbaba, Türkiye 'nin ve şžanlıurfa 'nın tanıtımına katkı sağlayan Tatlıses 'in adının müzik müzesine verilmesinin önemine değindi.

AA

 


Geri Dön