Kent Haberleri

Şanlıurfa'da yükselen deprem konutlarının ilk etabı kasım ayında teslim edilecek!

Şanlıurfa'da 6 Şubat depreminden sonra inşasına başlanan yapıların bir kısmı kasım ayında teslim edilecek. Adalet Bakanı Bozdağ konuya ilişkin Şanlıurfa halkını bilgilendirdi. İşte detaylar... Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TOKİ tarafından depremzede vatandaşlar için Eyyübiye ilçesinde inşasına başlanan 19 bloklu 366 konutun şantiye alanında incelemelerde bulundu

Adalet Bakanı Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yıkıma sebep olduğu Şanlıurfa'da 6 bin konutun inşaatına başlandığını ifade ederek ilk teslimatı kasımda yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TOKİ tarafından depremzede vatandaşlar için Eyyübiye ilçesinde inşasına başlanan 19 bloklu 366 konutun şantiye alanında incelemelerde bulundu. Bozdağ, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet yakınlarına baş sağlığı dileklerinde bulunan Bozdağ, böyle bir felakette hayatını kaybedenleri geri getirme şansının olmadığını fakat geride kalanların yaralarının sarılması için adımlar atıldığını belirtti.

Bozdağ, Cumhurbaşkanının ortaya koyduğu irade çerçevesinde hükümetin, bir yıl içerisinde deprem konutlarını yapıp, hak sahiplerine teslim etme taahhüdünde bulunduğunu ve bu çerçevede de hemen deprem konutlarının yer tespiti, projelerinin yapılması, ihale edilmesi ve temel atma süreçleri hızlandırıldığı bilgisini paylaştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'ya yapmış olduğu ziyarette 100 bininci deprem konutunun temelinin atıldığını anımsatan Bakan Bozdağ, kentte yapılan deprem konutlarındaki çalışmaların yakından incelediğini söyledi. İşte inşa edilen konutlara ilişkin merak edilenler...

3 BİN 205 KONUTUN İNŞASI ŞANLIURFA MERKEZDE BAŞLADI!

Eyyübiye ilçesi Batıkent Mahallesi'nde inşaatı devam eden yapılara ilişkin bilgi alan Bozdağ, burada üç etaplık deprem konutları inşasının başladığını ifade ederek, "3 etabın ihaleleri, yer teslimi yapıldı ve bunlardan birisi şu anda bulunduğumuz yerde devam eden 366 konutluk alan. Bunların yüzde 17 fiziki gerçekleşmesinin de tamamlandığını görüyoruz. Pek çok temel atma çalışmaları da devam ediyor ve 19 blok halinde burada deprem konutu inşası sürüyor" dedi.

Ayrıca yine bu alanda 1418 konutluk ihale, 1421 konutluk bir başka ihale olmak üzere onların da yer teslimleri yapıldığını söyleyen Bakan Bozdağ, şu anda müteahhit firmalar bunlarla ilgili de çalışmalarına başlamak üzere olduğunu ve bu kapsamda Şanlıurfa il merkezinde 3 bin 205 deprem konutunun inşasına başlandığını Şanlıurfalılara duyurdu. 

Bakan Bozdağ bu kapsamda 3 bin 205 konutun Şanlıurfa merkezde inşasının başladığını belirtti.

ÇALIŞMALAR KIRSAL ALANLARDA DA DEVAM EDİYOR!

Bakan Bozdağ, şehir merkezinin yanı sıra ilçelerde de depremzedeler için afet konutlarının yapıldığını belirtti. Birecik ilçesinde deprem konutlarının inşasına başlandığını ve orada da şu anda 800 civarında deprem konutunun inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Bozdağ, Bunun yanında tabii Hilvan ilçemizde 300 konut, 87 ahır birinci etapta, ikinci etapta yine 202 konut, 91 ahır inşaat çalışmaları başlamıştır" dedi.

Ayrıca Bozdağ, Bozova ilçesinde de yine birinci etap 207 konut, 89 ahır inşaat çalışmalarının başladığını da ekledi. 

Yapımı devam eden afet konutlarının depremzedelere teslim tarihine ilişkin ise Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda bulunduğumuz yer 11'inci ayda, yani Kasım 2023'te hak sahiplerine bir aksama olmadığı takdirde teslim edilecek. Diğer iki etabın da 2024 içinde sahiplerine teslimini yapacağız." 

Bakan Bozdağ, Şanlıurfa ilinde 22 bin civarında hem kırsalda hem de merkezde bağımsız konut ve sosyal tesis yapma hedefinin olduğuna dikkat çekerek, şu ana kadar merkezde 3 bin 205, ilçelerle 6 bin konutun inşaat sürecinin başladığını, diğerlerinin de projelerinin tamamlanmasının ardından tamamlanacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem sonrasında 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşaatı başladı!

TPAO tam 450 personel alımı yapacak! Az önce duyurdu! Başvuruları sakın kaçırmayın!