28 / 04 / 2024

Şanlıurfalılara müjdeli haber geldi! Şanlıurfa'da köy konutları mart ayında teslim edilecek!

Şanlıurfalılara müjdeli haber geldi! Şanlıurfa'da köy konutları mart ayında teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde depremzedeler için yapılan konutların mart ayında teslim edilmesi planlanıyor.



6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde depremzedeler için yapılan Atatürk Barajı manzaralı konutlar mart ayında teslim edilecek. 

59 KÖY KONUTU İNŞAATINDA SONA GELİNDİ

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen 6 Şubat depremlerinde etkilenen Şanlıurfa'da afetzedeler için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan konutlar Şanlıurfa genelinde yükselmeye devam ederken, kırsalda yaşayan vatandaşlar için de köy tipi konutlar inşa ediliyor.

Şanluurfa Hilvan ilçesine bağlı Hoşin Mahallesi'nde inşaatına devam edilen 59 köy evinin kaba inşaatında sona gelindi. Atatürk Barajı manzaralı konutların mart ayında teslim edilmesi hedefleniyor.

Şanlıurfalılara müjdeli haber geldi! Şanlıurfa da köy konutları mart ayında teslim edilecek!

İNŞAAT ÇALIŞMALARINA MAYIS AYINDA BAŞLAMIŞTI

Köy evi inşaatı Şantiye Şefi Rehat Öz, AA muhabirine, köy evlerinin yapımı için mayıs ayında çalışmalara başladıklarını söyledi.

Hedeflerinin Mart 2024 yılında konutları teslim etmek olduğunu dile getiren Öz, "Burası 59 haneden oluşuyor. Bitirmek için canla başla gece gündüz çalışıyoruz. Hiçbir sıkıntımız yok. İnşallah mart ayına yetiştireceğiz. Şu an kaba inşaat bitmek üzere. İnce işçilikler ve çatılar devam ediyor." dedi.

DEPREME DAYANIKLI KONUTLAR YAPIYORUZ

Depreme dayanıklı konutlar inşa ettiklerini belirten Öz, "C30 beton kullanıyoruz. Her bir binaya 16 ton demir kullanıyoruz." diye konuştu.

KİLİS'TE DEPREM KONUTLARI BU AY SONU TESLİM EDİLECEK!

Deprem konutları ile ilgili bir müjdeli haber de Kilis'ten geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kilis'teki 2 bin 340 deprem konutunun inşasını sürdürdüklerine dikkat çekti ve ay sonuna kadar 1.045 adet evi teslim edeceklerinin müjdesini verdi.

Bakan Özhaseki Hataylılara müjdeyi verdi! 6 bin 979 deprem konutu bu ay sonuna kadar teslim edilecek!

Adanalılara müjde! 1000 deprem konutu ocakta teslim edilecek!

Gaziantep Mavikent Mahallesi'nde 100 deprem konutu ücretsiz verilecek!

Geri Dön