Turizm

Şanlıurfa'ya 40 adet 5 yıldızlı otel lazım!

Şanlıurfa'nın girişimcilik alanındaki potansiyelini değerlendiren Mahmut Barut, Urfa'ya 2023 yılına kadar en az 40 adet 5 yıldızlı otel gerekiyor" diye konuştu...

EĞİTİMLİ birçok şeyin değişebileceğini kaydeden Bamt, Kalkınma Akademisi Başkanı Mahmut Bamt, çözüm süreciyle bölgeye ekonomik anlamda olumlu bir hava geldiğini ve bölgedeki insanlarda da bu kazanımlann sürmesi yönünde bir beklentinin oluştuğunu kaydediyor. 

"Bir bölgenin, bir ülkenin, bir şehrin kalkınması için en önemli varlık o şehrin girişimcileridir" diyen Kalkınma Akademisi Başkanı Mahmut Barut, "Nüfusumuzu girişimciliğe teşvik etmezsek, ülkenin üzerinde sürekli yük olarak addedersek, örneğin asgari ücretle çalışan bir insan ne kadar üretken olabilir, günlük yevmiyeyle çalışan bir gencin ülkeye ne gibi bir katkısı olabilir, muhakkak katkısı vardır. 

Onun ürettiği ürünler çok değerlidir ama biz biliyoruz ki, o gence imkanlar sağlansa onun alt yapısı, donanımı arttırılsa, ona o eğitimler verilse, ona kendisini yenileyecek kurallar, kaideler öğretilse bu da bu ülkeye en büyük katma değeri ortaya çıkarır" dedi. Urfa'da girişimcilik ruhu olduğunu kaydeden Barut, "Aslında girişimcilik dediğimiz hadiseyi kafamızda çok abartıyoruz. Girişimci deyince aklımıza 'Apple' ve 'Google' gelir. Girişimci diyebilmemiz için yenilik getirmesi lazım. Bugün herkes takım elbise diker ama birisi öyle bir takım elbise diker ki, dikişsiz mesela. Bu bir girişimcilik 


URFA YATIRIM İÇİN CAZİP KENT 

YATIRIMCI için Urfa'nın cazip bir kent olduğunu kaydeden Barut, "Türkiye'nin en büyük ovası Harran Ovası, bu bölgede Atatürk Barajı var. Bölgenin en sulu alanı. Ayrıca teşvik bakımından da Türkiye'nin en fazla teşvik alan bölgesi Urfa ve Diyarbakır, TRC6. Urfa da bu TRC6 bölgesinde. Karacadag Kalkınma Ajansı da gerçekten bölgede cok güzel çalışmalar yapıyor. Cok güzel projeler destekliyor. Bu projelerde hem Urfa'da hem Mardin'de hem de Antep'te bölgenin gelişimine cok olumlu katkılar yapıyorlar. Örnek rol model sanayi hamleleri ortaya çıkıyor. İnşallah yakın zamanda da bu çalışmalar ve projeler artar Bölgemiz barış ve kardeşlik ikliminden sonra büyük bir kalkınma hamlesine de baslar diye ümit ediyoruz" dedi. Farklı bir renk tonunda bir takım elbise diktiği zaman bu da bir yeniliktir. Biz istiyoruz ki, var olan potansiyeli yenilikle beraber ekonomiye kazandıran her insan bizim için girişimcidir" şeklinde konuştu. 


Kent imajına Kobani engeli 

Girişimcilerin karşılaştıkları engellere de değinen Kalkınma Akademisi Başkanı Mahmut Barut, şunlan söyledi: "Bugün yüzlerce ülkeyle serbest dolaşımımız var. Şimdi vizeler çok kolay işadamlarına yönelik. Ticaret yapan insanların bir manada desteklenmesi gerekiyor. Şu anda bazı sıkıntılar var. Bu da üzerinde bulunduğumuz coğrafyadan kaynaklı. Suriye hadisesinden dolayı bu bölgede bir daralma oldu. Bu daralmaya yönelik hükümetin bir çalışma yapması gerekiyor. Sınırda bulunan şehirlere özellikle Şanlıurfa'ya özel bir uygulama yapmasını biz ümit ediyoruz. 


Bölge ticaretini geliştirmek istiyorsak, bu çok önemli. 2-2.5 yıldır sınırda yaşanan olaylara ortak olduk. Tüm olumsuzluklarda ilk Urfa gündeme geldi. Olumsuz bir algı oluştu aslında. Bu olumsuz algının da biz bir an önce kalkmasını istiyoruz. Basın kuruluşlarının bu konuda biraz hassasiyet göstermesini arzu ediyoruz. Kobani'de yaşanan olayların Urfa'nın merkezinde yaşanıyormuş gibi anlatılması bu bölgenin icaretini çok olumsuz etkiliyor." 


Star ek