Genel

Santorini son yıllarda en çok tercih edilen tatil mekanı!

Masmavi bir akvaryumu andıran denizi, siyah ve kırmızı rengin hakim olduğu sahilleri, rüzgar sörfüne uygun plajları ve tarihi kalıntıları ile rüya gibi bir tatil sunuyor....

Masmavi bir akvaryumu andıran denizi, siyah ve kırmızı rengin hakim olduğu sahilleri, rüzgar sörfüne uygun plajları ve tarihi kalıntıları ile rüya gibi bir tatil sunuyor misafirlerine. Yunan adaları içinde belki de en farklı olan Santorini, Milattan önce 1700 yıllarında volkanik bir patlama sonucu oluşmuş. Adanın yüzeyi siyah volkanik taşlar ve katılaşmış küllerle kaplı. Hemen belirtmekte yarar var; Santorini tek bir ada değil. Büyük adanın patlama esnasında parçalanmasıyla ortaya çıkan birkaç adanın birleşmesiyle oluşmuş. Bu adaların isimleri ise Thira, Thirassia, Aspronissi ve krater üzerinde bulunan Neo, Palia ve Mikri Kameni.

DAR SOKAKLARIYLA ÜNLÜ

Yanardağ sadece Santorini 'de değil, çevre adalarda da uygarlıkların sonunu getirmiş. Dönemin en büyük medeniyeti olan Girit Minos Medeniyeti de bu dönemde Ege Denizi 'nin lacivert sularına gömülmüş. İşte Santorini 'de unutulmaz bir tatil geçirmek isteyenler için önemli ipuçları: Adanın merkezi Fira trafik gürültüsünden uzak dar sokakları ile görülmeye değer. Fira 'nın en önemli özelliklerinden biri sadece bu adaya özgü bir tarzda inşa edilmiş olan evleri. Tipik olarak küçük, kireç beyazı, sayısız pencereli ve özel çatı kaplamaları kullanılarak inşa edilen evlerin bazıları restorana, bazıları kafeye dönüştürülmüş.

TELEFERİK KEYFİ

Fira şehrinin aşağısına demirleyen gemilerden inen yolcular için, limanla şehir arasına küçük bir teleferik kurulmuş. Teleferiği kullanıp manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Yürüyerek çıkmak ya da değişik bir heyecan yaşayıp adanın meşhur eşeklerinin sırtında yolculuk yapmak isteyenler için ise bir patika mevcut.

İya Köyü

Fira 'dan yaklaşık 20 dakikalık bir otobüs yolculuğu ile İya Köyü 'ne ulaşabilirsiniz. Merkezden her saat başı kalkan otobüsler var. Santorini 'de günbatımını izleyebileceğiniz en güzel yer burası. Eskiden gemicilerin oturduğu bu enfes manzaralı rengarenk evlerden bazıları hala gemicilerin ailelerine ait. İya Köyü renkli atmosferi ve mimarisi ile bir film setinden farksız. Büyüleyici günbatımını fotoğraflamayı ihmal etmeyin.

Volkanik kumsallar

Denize girmek için uygun plajlar adanın doğu kıyılarında yoğunlaşıyor. Perissa ve Kamari en çok tercih edilen plajlardan. Santorini volkanik bir ada olduğu için kumsalları gri, siyah kumla kaplı. Manzara gerçekten ilginç. Bu arada bir tekne turuna katılıp kırmızı plajda denize girip, çamur banyosu yapabilir ya da kraterlerde yürüyebilirsiniz.

MÜZELERi ZiYARET EDiN

Thira Müzesinde 6000 yıllık zeytin yaprakları ve ağaçlardan oluşan fosiller ile 1866 depreminin ortaya çıkarttığı Kyklad ve Minos Uygarlığına ait eserler görenleri şaşırtıyor. Müzede antik yemek ocakları, oltalar, vazolar, duvar resimleri tüm orjinalliği ile sergileniyor. Bu arada arkeolojiye meraklıysanız Yunan Adaları 'ndan en çok arkeolojik kalıntıyı barındıran Akrotiri 'yi mutlaka görmelisiniz.

Ne alınır

Fira, alışveriş için en doğru adreslerden biri. Bu arada Santorini 'de fiyatların diğer Yunan adalarına oranla biraz daha pahalı olduğunu belirtelim. El yapımı volkan taşlarından yapılmış takılar, Santorinili kadınların el emeği göz nuru işlemeleri ilginizi çekebilir.

Nerede yenir

Ambrosia

Oia 's Cafe

Sea Captain 's House

1800

 Vanilia

Not: Santorini 'de restoranlardaki fiyatları manzara belirliyor desek yeridir. Manzaralı bir restorandaki fiyatların diğerlerine göre birkaç kat fazla olduğunu söyleyebiliriz. Menülerde deniz mahsulleri öne çıkarken, Ege tatlarını bulabileceğiniz yerel restoranlar da mevcut.

Nerede kalınır

Gecelik oda fiyatı 50 euroya kadar:

 Blue Suites Hotelwww. greekhotel.com

 Samson 's Villagewww. samsons.gr

 Roulla Villawww. roulavillasantorini.com

Gecelik oda fiyatı 50-100 euro arası:

 Oia Mare Villas- www.oiamare.gr

 Aretousa Villaswww. santorini-aretousa.com

 Belvedere Hotel (butik) - belvederesantorini.com

Gecelik oda fiyatı 100 euro üzerinde:

 Andronis Luxury Suites (butik/lüks) - www.andronis-suites.com

 Cosmopolitan Suites Hotel (butik/lüks) - www.cosmopolitan-santorini.com

 Mystique Luxury Collection (butik/lüks) - www.mystique.gr
Bugün