Kent Haberleri

Sapanca Gölü maksimum seviyeye ulaştı!

-SASKİ Genel Müdürü Keleş: " Göl seviyesi 31,77 metrede. Ay sonuna doğru gölün maksimum yükseklik olan 32,18 seviyelerine çıkacağını tahmin ediyoruz " dedi.

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesinin, son yağışların ardından maksimum düzeye yaklaştığı bildirildi.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, kentte etkili olan kar yağışlarının içme suyu kaynaklarının kalitesini olumlu yönde etkilediğini belirtti. 


Kentin yağış almaya devam ettiğini anımsatan Keleş, "Ülke genelinde olduğu gibi şehrimizde de 'ıslak periyot' dediğimiz yağışlı aylar güzel geçiyor. İçme suyu kaynaklarımızın geleceği adına çok büyük önem taşıyan mevsimsel yağışların devam etmesi, bizi son derece mutlu ediyor" ifadesini kullandı. 


Yağışlarla göldeki yükselişin de sürdüğünü vurgulayan Keleş, şunları kaydetti: 


"Havzasında etkili olan yağmur ve kar yağışlarıyla Sapanca Gölü yükselişini sürdürüyor. Etkili olan yağışlar, göldeki havuzlanma etkisini azaltıyor, su sirkülasyonu sağlanıyor. Göl seviyesi 31,77 metrede. Ay sonuna doğru gölün maksimum yükseklik olan 32,18 seviyelerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Göl, maksimum seviyeye ulaştığı zaman su kalitesinin yenilenmesi için Çark Deresi’nin kapakları açılacak."


AA