06 / 05 / 2024

Sapanca Gölü 'nü Marmaray'ın molozuyla doldurdular!

Sapanca Gölü 'nü Marmaray'ın molozuyla doldurdular!

Sapanca Gölü 'ne, Marmaray inşaatından çıkan hafriyatın döküldüğü iddiasıyla Belediye Başkanı Ak Partili İbrahim Uslu 'nun yargılandığı davada, bilirkişi göle hafriyat döküldüğünü saptadı  



Sapanca Gölü 'ne,  Marmaray  inşaatından çıkan hafriyatın döküldüğü iddiasıyla Belediye Başkanı Ak Partili İbrahim Uslu 'nun yargılandığı davada, bilirkişi göle hafriyat döküldüğünü saptadı. İstanbul 'ın en büyük projesi olan Marmaray 'dan çıkartılan harfiyatın Sapanca Gölü 'ne döküldüğü öne sürüldü. Sapanca Belediyesi 'nin MHP ve CHP 'li meclis üyelerinin mahkemeye taşıdığı bu iddia üzerine Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu hakkında Sapanca Gölü 'ne usulsüz hafriyat dökülmesine izin vererek görevini kötüye kullandığı iddiasıyla Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi 'nde 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

‘Haklılığımız anlaşıldı '

Mahkemenin oluşturduğu bilirkişi bölgede inceleme yaptı. Bilirkişinin 3 sayfalık raporunda gölde dolgu yapılan alan harita üzerinde işaretlendi. Dolgunun, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kısmen kaldırıldığı belirtilen raporda, bölgedeki toprak yapısına da dikkat çekildi. Raporda, sarı renkli malzemenin buraya sonradan dolgu olarak getirildiği de vurgulandı. Göle, Marmaray Projesi kazılarından çıkan harfiyatın döküldüğünü iddia eden CHP 'li Sapanca Belediye Meclisi üyesi Levent Reşat Erdoğan, “Bizim haklılığımız ortaya çıktı. Bilirkişi raporları da bizim bu iddialarımız doğrulamaktadır ” dedi.
Vatan


Geri Dön