Genel

Sapphire'i 160 okuldan 3 bin 200 öğrenci ücretsiz gezecek!

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sapphire işbirliğiyle düzenlenen İstanbulu Seyrediyorum projesi kapsamında, 160 okuldan 3 bin 200 öğrenci Sapphire Seyir Terasını ücretsiz gezecek

İstanbul Sapphire projesinin seyir terasından İstanbul'a bakmak için tıklayınız Sapphire'in havadan görüntüleri için tıklayınız

Avrupa ve Türkiyenin en yüksek binası, öğrencilerin İstanbulu izleyerek öğrenmelerine aracılık edecek. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sapphire işbirliğiyle düzenlenen İstanbulu Seyrediyorum projesi kapsamında, 160 okuldan 3 bin 200 öğrenci Sapphire Seyir Terasını ücretsiz gezecek
 
İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi ve İstanbul Sapphire işbirliği ile İstanbulu Seyrediyorum projesi hayat buluyor. Proje kapsamında İstanbulun tüm ilçelerinden toplam 3 bin 200 öğrenci İstanbul Sapphire Seyir Terası ve Skyride 4D İstanbul aracılığıyla İstanbulu seyrederek tanıma fırsatı bulacak.

İstanbulu Seyrediyorum projesine ilişkin protokol İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kilerin katıldığı bir törenle imzalandı. Törende İstanbulun farklı ilçelerinde eğitimlerine devam eden 50 öğrenci de hazır bulundu.

İstanbulun tüm ilçelerinden 160 okulu kapsayan protokol gereği, 3 bin 200 öğrenci İstanbul Sapphire Seyir Terasına gelerek Türkiye ve Avrupanın en yüksek binasından İstanbulu seyretme ve 4 boyutlu simulasyon sayesinde yakından tanıma fırsatı bulacak.

İmza töreninde bir konuşma yapan Dr. Muammer Yıldız İki kıtaya yayılan, zengin tarihi ve kültürel değerleri ile dünyanın sayılı kentleri arasında yer alan İstanbulun böyle bir yapıya kavuşmuş olması bizim için mutluluk verici. Bu işbirliği ile çocuklarımıza İstanbulu anlatırken kendilerini buraya getirerek, Avrupanın en yüksek noktasından görmelerine imkan verecek. Ayrıca 4 boyutlu simulasyon sayesinde çocuklarımız 10 dakika gibi kısa bir sürede Kız Kulesinden Sultanahmaete, Topkapı Sarayından Galata Kulesine kadar pekçok tarihi eseri de yakından görme ve tanıma fırsatı bulacaklar diye konuştu.

Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler ise Sapphire Seyir Terası, İstanbul için önemli noktalardan bir tanesi. Yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçilerin İstanbulun tüm güzelliklerini aynı anda görebildiği bu noktayı Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hizmetine açmaktan ve çocuklarımızın geleceğine katkıda bulunmaktan dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum dedi.