28 / 04 / 2024

Sarar, Eskişehir'e golf oteli yapacak!

Sarar, Eskişehir'e golf oteli yapacak!

Tekstil sektöründe faaliyet gösteren Sarar Giyim'in patronu Cemalettin Sarar, şirketin merkezinin bulunduğu Eskişehir'de 235 dönümlük arazi üzerine golf sahası bulunan bir otel yapmak üzere kolları sıvadı. 70 milyon dolara mal olacak diğer bir yatırım ola



Türkiye'de çoğunlukla İstanbul ve Antalya Belek'te bulunan golf sahalı otel tesislerinin bundan böyle Anadolu'da da bulunması için ilk adım atıldı. Buna göre Sarar Giyimin patronu Cemalettin Sarar, Eskişehir'de 235 dönüm üzerine içinde golf tesisi de bulunan 5 yıldızlı bir otel kurmak için çalışmalara başladı. Otel projesi hayata geçerse Eskişehir'deki ilk golf oteli yapılmış olacak.

şžimdiye kadar tekstil sektöründeki faaliyetleriyle anılan Sarar, Eskişehir'de iki otel projesine başlayarak turizme hızlı girdi. Eskişehir'in merkezindeki otogar binasının bulunduğu araziyi termal otele çevirmek için kollayı sıvayan Sarar, bunun yanı sıra kentin dışındaki bir bölgede golf oteli kurmak için 235 dönümlük dev bir arazi satın aldı. Sarar, 'Alanımız çok büyük. Eskişehir'e şahane bir golf tesisi kazandıracağız. Proje çalışmalarına başladık bile' diye konuştu.

'Golf oynamam ama tesis şahane olacak'

Golf sporuyla ilgilenmediğini belirten Cemalettin Sarar, 'Spor olarak koşup yürüyorun Ancak çalışmalarımız sonucunda Eskişehir'e şahane bir golf tesisli otel kazandıracağız' diye konuştu

TERMAL MERKEZİ İçİN 70 MİLYON DOLAR

Eskişehir'de 2006'da özelleştirme kapsamında satışa çıkarılan eski otogar binasının olduğu araziyi 20 milyon liraya satın aldıklarını hatırlatan Sarar, 70 milyon dolarlık yatırıma gelecek ay başlayacaklarını belirtti. Sarar, 'Yanından Porsuk çayı geçen alanda termal alışveriş merkezi bulunacak' diye konuştu. Sarar, oteli kendilerinin işletmeyeceklerini belirterek, bunun için yerli ve yabancı turizm zincirlerinden kendilerine gelen teklifleri değerlendireceklerini kaydetti.

Ünsal Ereke / HABERTÜRK


Geri Dön