Genel

Sarıcasu İlkokulu'nda inşaat çalışmaları aralıksız sürüyor!

Sarıcasu Köyü'nde, Kumluca Belediyesi tarafından yeri okul alanı olarak imar planına alınan ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da ihalesi gerçekleştirilerek yapımına başlanan yeni Sarıcasu İlkokulu'nda inşaat çalışmaları aralıksız sürüyor...

Kumluca'ya bağlı Sarıcasu Köyü'nde, Kumluca Belediyesi tarafından yeri okul alanı olarak imar planına alınan ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da ihalesi gerçekleştirilerek yapımına başlanan yeni Sarıcasu İlkokulu'nda inşaat çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. 


Okul inşaatının bulunduğu alanda bir dizi inceleme yapan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, okulun yapım çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Sarıcasu İlkokulun geçmişte köy okulu olarak uzun yıllar eğitim alanında hizmet verdiğini ve birçok devlet adamının ilkokul eğitimini bu okulda aldığını söyledi. 


Çetinkaya şöyle konuştu; "Her milletin öncelikli konularından birisi muhakkak ki eğitimdir. Kumluca Belediyesi olarak ilkokulundan üniversitesine kadar eğitimin bütün kademelerinin ilçemize kazandırılması, yarınımızın geleceği bugünkü neslimize eğitimde daha elverişli bir Kumluca bırakmanın gayreti içerisindeyiz. Bu gayretler neticesinde ilçemiz son yıllarda eğitim alanında müthiş bir ivme kazandı. 


Sarıcasu İlkokulu da yeni bir okul inşaatıyla eğitimdeki bu gelişim jenerasyonuna dahil oldu. İnşaat çalışmaları tamamlandığında Sarıcasu İlkokulu öğrencileri inşallah yeni okul binalarında eğitim görecekler." Yeni Sarıcasu İlkokulu'nunşu anki okulun bitişiğindeki tepede 6 bin 800 yüz metrekare alanda yapıldığını ve 8 derslikli bir bina olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Çetinkaya, uzun yıllar eğitim veren Sarıcasu İlkokulu'nun eğitimci, profesör, doktor, belediye başkanı ve vali gibi ülkeye hizmet eden birçok insan yetiştirdiğini kaydetti. 



Antalya Akdeniz Güncel