02 / 05 / 2024

Sarıgül Lazer'in makine yatırımı 2 milyon TL'yi bulacak!

Sarıgül Lazer'in makine yatırımı 2 milyon TL'yi bulacak!

İnşaat sektörüne boru, profil, sac satışları yaptıklarını kaydeden Sangül Lazer firma sahibi Kadir Sarıgül, ayrıca reklam, otomotiv ve makine yedek parça imalatı ve mobilya sektörüne kesim hizmeti verdiklerini aktardı...



İnşaat sektörüne boru, profil, sac satışları yaptıklarını kaydeden Sangül Lazer firma sahibi Kadir Sarıgül, ayrıca reklam, otomotiv ve makine yedek parça imalatı ve mobilya sektörüne kesim hizmeti verdiklerini aktardı. Sangül, kesim kapasitelerinin sac kalınlıklarına göre değiştiğini ve günlük 20 tona kadar kesim yapabildiklerini belirtti. Kapasitelerini artırmak için makine yatınmı yaparak iki makinenin daha hizmete gireceğini anlatan Sarıgül, "Makine yatırımımız 2 milyon TL'yi bulacak. Yeni yatırımla birlikte kapasitemiz iki katına çıkacak. Bu kapasite artışıyla birlikte yüzde 100'lük bir büyüme hedefliyoruz. Bunun yanı sıra abkant büküm makinesi yatırımımız da olacak. Böylece lazerdeki bir halkamızı daha tamamlamış olacağız" dedi. v Şu an kapasite yetmediği için sadece çevre illere ürün gönderdiklerini dile getiren Sangül, yeni makinelerle birlikte Türkiye'de farklı illerle de çalışmayı planladıklannı vurguladı. Sangül, bin metrekare ve 3 bin 300 metrekarelik iki ayrı tesis olmak üzere toplam 4 bin 300 metrekarelik bir alanda faaliyet gösterdiklerini belirterek, iki-üç yıl içinde tesislerini toplam 5-10 bin metrekarelik bir alanda tek bir çatı altında toplamayı hedeflediklerini vurguladı. 


Sarıgül, burada da yeni makineler almayı planladıklarını söyledi. Kıbrıs, İran ve Irak'a toplam 1 milyon dolarlık bir ihracat yaptıklarını dile getiren Kadir Sarıgül, "Hedefimiz ihracatımızı artırmak. Özellikle Orta Doğu'yu düşünüyoruz. Ancak oradaki kanşıklık nedeniyle bu planımızı biraz ertelemek durumunda kaldık. Orta Doğu'nun kapısı olan Suriye işlerimizde durgunluğa neden oldu. Oraya ihracat yapan ve bizim ürün gönderdiğimiz firmalar sıkıntı yaşadıkları zaman bizi de etkiliyor" dedi. 


BELMA BAĞRIK ADANA/ Dünya Gazetesi


Geri Dön