27 / 04 / 2024

Sarıyer Belediyesi'nden 3 milyarlık arazi için geri adım! Önce verdi, sonra geri aldı...

Sarıyer Belediyesi'nden 3 milyarlık arazi için geri adım! Önce verdi, sonra geri aldı...

Sarıyer Belediyesi, Polis Merkezi yapılması için Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsis ettiği İstinye’deki 3 milyar lira değerindeki, 15 bin 605 metrekarelik parselin tahsis kararını belediyeye ait SAGEM yapılmak istenmesi üzerine iptal etti.



Sarıyer Belediye Meclisi, Kasım ayında İstinye için çok önemli bir karara imza attı. Belediye tarafından Polis Merkezi yapılması için Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilen İstinye’deki 15 bin 605 metrekarelik 1565 ada 1 parselin tahsis kararı, SAGEM yapılmak istenmesi üzerine meclis kararıyla iptal etti. 

Sarıyer Gazetesi'nde yer alan habere göre 3 milyar TL değer biçilen arsa daha önceden Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsis edildi. 

Ancak İstinye’deki 15 bin 605 metrekarelik 1565 ada 1 parselin tahsis kararını meclis kararıyla iptal etti. Gerekçe olarak ise araziye belediyeye ait SAGEM yapılmak istenmesi gösterildi. 

İstinye için oldukça çok önemli bir karara imza atan Meclis; oy çokluğu ile aldığı kararla, daha önceden Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsis ettiği belediyeye ait 1565 ada 1 parselin tahsis kararını iptal etti.

Sarıyer Belediyesi nden 3 milyarlık arazi için geri adım! Önce verdi, sonra geri aldı...

ARAZİNİN PİYASA DEĞERİ YAKLAŞIK 3 MİLYAR LİRA 

İstinye Muhtarlığı’nın hemen bitişiğinde konumlanan ve halen üzerinde 4 adet kiralık binanın yer aldığı parsel tekrar belediyeye iade edildi. Belediyeye ait arazide yer alan yapılar halen yabancı şirketler tarafından kiralık olarak kullanılıyor. Arazinin piyasa değeri ise yaklaşık 3 milyar TL olarak tahmin ediliyor.

BELEDİYE MECLİSİ “SAGEM BİNASI YAPILSIN!”

Hukuk- Gençlik Spor ve Olimpiyat – Engelsiz Yaşam Araştırma İnceleme Komisyonu Müşterek raporunda yer alan detaylara göre, bahsi geçen arazinin daha önceden Polis Merkezi yapılması için emniyete verildiği fakat belediyenin kendisine ihtiyaç duyması sebebiyle tahsisin iptal edilmesi istendi. 

Hazırlanarak meclise sunulan komisyon raporunda; “7-14 yaş arası çocukların okul sonrası eğitim sürecini desteklemek için faaliyet gösteren Sarıyer Gençlik Eğitim Merkezi İstinye Şubesi Binası (Kiralık) Poligon, İstinye, Daruşşafaka gibi mahallelerin yoğun ilgi göstermesi sebebiyle yetersiz kalmakta ihtiyaca cevap verememektedir" ifadeleri yer aldı.

Sarıyer Belediyesi nden 3 milyarlık arazi için geri adım! Önce verdi, sonra geri aldı...

Komisyon raporunun devamında; mevcut şubenin apartman binasında ve araç geçişine açık çarşı içerisinde bulunması  çocuklar için hem ulaşım tehlikesi arz etmekte hem de çocukların açık alan etkinlikleri (sanat, spor vb.) ile desteklenmesine engel teşkil etmektedir" diye belirtildi.

Raporda İstanbul'u bekleyen deprem riski de göz önünde bulundurulduğunda çocukların risk barındırmayan yapıda eğitim almalarına dikkat çekilerek, "Kamu yararı gözetilerek, 11.09.2020 Tarih ve 2020/61 sayılı Meclis Kararı ile İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne Polis Merkezi Amirliği Hizmet Binası olarak kullanılmak üzere tahsis edilen, İstinye Mahallesi 1565 ada, 1 parselde bulunan binanın Emniyet Müdürlüğünün ihtiyaç talebinin ortadan kalkması ve Belediyemiz birimlerinin (SAGEM)  ihtiyacı olmasından dolayı tahsisin iptali komisyonlarımızca uygun görülmüştür." denildi.

Söz konusu komisyon raporu Sarıyer Belediye Meclisi’nde oylandı ve CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla mecliste kabul edildi.

Konut sektörü inşaat malzemelerindeki fahiş zamlardan sonra durma noktasına geldi! 

Deprem bölgesine inşa edilen konutlar, Bitlis'teki yapı malzemesi üretimini 2,5 kat artırdı!

Milli Emlak Isparta'da 12 adet arsa ve arazi satacak!


Geri Dön