04 / 05 / 2024

Sarıyer'de Çarmıklı Evleri'nde 700 bin TL'ye villa! İcradan!

Sarıyer'de Çarmıklı Evleri'nde 700 bin TL'ye villa! İcradan!

T.C İstanbul 10. İcra Müdürlüğü, İstanbul ili Sarıyer ilçesi Uskumruköy'de bulunan Çarmıklı Evleri'ndeki villayı 700 bin TL'ye satışa çıkardı. Satış, 09 Ocak 2012 Pazartesi günü 15:00-15:10 saatleri arasında gerçekleştirilecek



Verilen ilan şöyle;

T.C. İSTANBUL 10. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2011/3167 E.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: Tapu Kaydı: istanbul ili, Sarıyer ilçesi, Uskumru köyü 569 parsel D Blok 4 nolu bağımsız bölüm.

İmar Durumu: Sarıyer Belediyesi imar ve Şehircilik Müdürlüğünün 2O.06.2O11 günlü yazısına göre 20.10.2003 tastik tarihli 1/1000 ölçekli Uskumruköy-Zekeriyaköy koruma amaçlı uygulama planında kısmen M lejantlı düşük yoğunluklu konut alanında kalmakta olup (netmaks KAKS:0.30, MAKS h=6.50 m dir) kısmen de A lejantlı ağaçlandırılacak alanlar kısmında kalmaktadır (Maks brüt KAKS 0.12, Maks H 6.50 M dir) bu yapılanma koşullarında konut yapılabilir denilmiştir.

Evsafı : Satışa konu taşınmazın; Uskumruköy'de Sun SET adı altında projelendirilip inşa edilen projesinde Çarmıklı evleri olarak geçen Uskumruköy 567-569-570 nolu parsellerden oluşan sitenin 569 parselde kalan kısmı olduğu, yakınında, Gümüşdere köyüne gidiş yönüne göre sol tarafta kaldığı; Uskumruköy merkezine yaklaşık 500 m ilerde yol cephesindeki giriş kapısı özel güvenlik koruması altında bulundurulan sitenin elektrik - su - kanal - doğalgaz - kablolu tv hizmetlerine sahip olan yollarının asfalt ile kaplı olan D4 Nolu villa olduğu görülmüştür, Sarıyer Belediyesinin verdiği yapı kullanım belgesine göre yol kotunun altında kalan ve yapılan duvar ile elde edilen 2 kademeli bir bahçesinin olduğu, demir bahçe kapısından sonra seramik kaplı merdiven ile inilen ilk bahçe kotunda binanın ana giriş kapısı ve solunda 15,00 m2 kullanım alanlı kış bahçesi bulunduğu, dış cephesi boyalı bakımlı bir durumda olan ve ısı yalıtımına yönelik mantolaması bulunulan binanın bahçesinde yüzme havuzunun bulunduğu, Bodrum katında sauna, ütü odası ve hizmetli odası, WC-lavabo-banyo olduğu, zemin katında mutfak (yerler traverten mermer, ankestre dolap Siemens marka), şömineli salon bölümleri bulunurken salonun bahçeye açılmakta olduğu ; normal katında 3 yatak odası olup biri ebeveyn banyoludur, ayrıca genel banyo - wc ve lavabo bulunduğu, son olarak çatı eğimi altında kalan kısımda yatak odası ile duşa kabinli bir banyosu bulunan binanın toplam bürüt alanının 232,85 m2 net 220,00 m2 i bulduğu ; kuru zeminlerinin laminant parke, ıslak zeminleri komple seramik-fayans kaplı, pencere doğramaları Pvc, kapı doğramaları ahşap, kartonpiyer işçilikli duvarları kağıt kaplı olan villanın doğalgaz kombi ile ısıtıldığı tespit edilmiştir. Kıymeti: 700.000,00 TL'dir. Satış şartları

1- Satış 09.01.2012 günü 15:00 ile 15:10 saatleri arasında İstanbul 10. İcra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 19.01.2012 günü aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da muhammen bedelin % 40'ı ile rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi, tapu alım harcı ve masrafları ile KDV alıcıya aittir. Tapu satım harcı ve birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15 ) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sçil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda numarası yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları, tapuda adresi bulunup da tebliğ edilmeyen alakadarlara bu ilanın tebliğ yerine geçeceği ilân olunur.

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dâhildir.

(*) Tebliğ yapılamayan ilgililere İİK.'nun 126 ve 127. maddelerine göre ilanen tebliğ olunur.

(Basın: 65544)

İlanı incelemek için tıklayın!


Geri Dön